Kategorie - Recepty s rajčaty

Rajčatové plody mají nízkou kalorickou hodnotu a zároveň velké množství vody, vitaminů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Nejdůležitějšími látkami jsou betakaroten, vitamin C, E, K, vitaminy skupiny B, draslík, hořčík, fosfor, měď, nikl, vápník, zinek, železo, kobalt a lykopen.

Mají silné antibakteriální účinky, zvyšují obranyschopnost organismu a bojují proti volným radikálům. Díky lykopenu, který propůjčuje rajčatům červenou barvu, působí jako prevence rakoviny. Pokud zařadíte rajčata do svého jídelníčku, můžete se těšit z dobré nálady, kvalitnějšího spánku, hezčí pokožky a vlasů. Podporují látkovou výměnu, krvetvorbu, zlepšují imunitu, omlazují buňky, odvodňují a chrání srdce.

Na našem trhu seženeme různé odrůdy, které se od sebe liší barvou, tvarem i chutí. Vyzkoušet můžete rajčata červená, žlutá, fialová, cherry nebo třeba keříčková. Lahůdkou jsou rajčata sušená, která jídlu dodají perfektní chuť. K nejoblíbenějším receptům patří rajská omáčka a lečo. Jsou nedílnou součástí pizzy, skvěle chutnají v salátu a hodí se i jako lehká příloha k masu.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Marocká omeleta bez vajec

Hledáte jednoduchý recept na slanou snídani, oběd nebo večeři? Pusťte se do omelety bez vajec. S cizrnou a marockým kořením vás chuťově příjemně překvapí. Cizrnová omeleta na marocký způsob Ingredience: Hrnek cizrnové...

RECEPT: Fit rajská omáčka bez protlaku

Rajská omáčka, které málokdo neodolá? Vyzkoušejte ji, a to ve fit verzi. Uvařená z čerstvých rajčat a směsi koření v dokonalém poměru si získá stálé místo nejen v dietním jídelníčku. Dietní omáčka z rajčat Ingredience:...