RECEPT: Pikantní špízy na gril se zeleninou a tofu

I nás popadla chuť grilovat! Připravte si spolu s námi špízy z tofu a sezónní zeleniny. V pikantním kabátku rozpálí i zaryté masožravce.

Ostré tofu-zeleninové ražniči na gril

Ingredience:

  • 100 g tofu natural
  • ½ červené papriky
  • ½ cibule
  • ¼ cukety
  • ¼ lilku
  • Hrst cherry rajčat
  • 1 menší batát
  • Lžíce 100% arašídového másla
  • Lžíce tamari
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • Špetka chilli
  • Lžíce kokosového oleje
  • Špetka pepře
  • Čerstvá bazalka

Postup:

  1. Arašídové máslo, tamari, zázvor a chilli rozšleháme spolu s trochou vody.
  2. Do vzniklé marinády naložíme na kostky nakrájené tofu. Tofu necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.
  3. Cibuli oloupeme, batát oškrábeme.
  4. Cibuli, papriku, lilek, cuketu a batát nakrájíme na stejně velké kostky.
  5. Na grilovací jehlu střídavě napichujeme tofu se zeleninou včetně rajčat. V závěru je potřeme olejem a opepříme.
  6. Špízy pokládáme na rozpálený gril a grilujeme je tak dlouho, dokud se na povrchu tofu nevytvoří křupavá krusta.
  7. Před podáváním špízy posypeme nadrobno nasekanou bazalkou.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 2 hodiny, 45 minut

TIP: Špízy výborně chutnají namáčené v jogurtovém dipu – rostlinný jogurt + směs italských bylinek.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Než rozpálíte uhlíky, připomeňte si, jak zdravě grilovat.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.