I nás popadla chuť grilovat! Připravte si spolu s námi špízy z tofu a sezónní zeleniny. V pikantním kabátku rozpálí i zaryté masožravce.
Ostré tofu-zeleninové ražniči na gril
Ingredience:
- 100 g tofu natural
- ½ červené papriky
- ½ cibule
- ¼ cukety
- ¼ lilku
- Hrst cherry rajčat
- 1 menší batát
- Lžíce 100% arašídového másla
- Lžíce tamari
- ½ lžičky mletého zázvoru
- Špetka chilli
- Lžíce kokosového oleje
- Špetka pepře
- Čerstvá bazalka
Postup:
- Arašídové máslo, tamari, zázvor a chilli rozšleháme spolu s trochou vody.
- Do vzniklé marinády naložíme na kostky nakrájené tofu. Tofu necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.
- Cibuli oloupeme, batát oškrábeme.
- Cibuli, papriku, lilek, cuketu a batát nakrájíme na stejně velké kostky.
- Na grilovací jehlu střídavě napichujeme tofu se zeleninou včetně rajčat. V závěru je potřeme olejem a opepříme.
- Špízy pokládáme na rozpálený gril a grilujeme je tak dlouho, dokud se na povrchu tofu nevytvoří křupavá krusta.
- Před podáváním špízy posypeme nadrobno nasekanou bazalkou.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 2 hodiny, 45 minut
TIP: Špízy výborně chutnají namáčené v jogurtovém dipu – rostlinný jogurt + směs italských bylinek.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Než rozpálíte uhlíky, připomeňte si, jak zdravě grilovat.
reklama