BezHladovění.cz

RECEPT: Pikantní špízy na gril se zeleninou a tofu

I nás popadla chuť grilovat! Připravte si spolu s námi špízy z tofu a sezónní zeleniny. V pikantním kabátku rozpálí i zaryté masožravce.

Ostré tofu-zeleninové ražniči na gril

Ingredience:

  • 100 g tofu natural
  • ½ červené papriky
  • ½ cibule
  • ¼ cukety
  • ¼ lilku
  • Hrst cherry rajčat
  • 1 menší batáta
  • Lžíce 100% arašídového másla
  • Lžíce tamari
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • Špetka chilli
  • Lžíce kokosového oleje
  • Špetka pepře
  • Čerstvá bazalka
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Arašídové máslo, tamari, zázvor a chilli rozšleháme spolu s trochou vody.
  2. Do vzniklé marinády naložíme na kostky nakrájené tofu. Tofu necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.
  3. Cibuli oloupeme, batátu oškrábeme.
  4. Cibuli, papriku, lilek, cuketu a batátu nakrájíme na stejně velké kostky.
  5. Na grilovací jehlu střídavě napichujeme tofu se zeleninou včetně rajčat. V závěru je potřeme olejem a opepříme.
  6. Špízy pokládáme na rozpálený gril a grilujeme je tak dlouho, dokud se na povrchu tofu nevytvoří křupavá krusta.
  7. Před podáváním špízy posypeme nadrobno nasekanou bazalkou.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 2 hodiny, 45 minut

TIP: Špízy výborně chutnají namáčené v jogurtovém dipu – rostlinný jogurt + směs italských bylinek.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Než rozpálíte uhlíky, připomeňte si, jak zdravě grilovat.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend