BezHladovění.cz

RECEPT: Pikantní špízy na gril se zeleninou a tofu

I nás popadla chuť grilovat! Připravte si spolu s námi špízy z tofu a sezónní zeleniny. V pikantním kabátku rozpálí i zaryté masožravce.

Ostré tofu-zeleninové ražniči na gril

Ingredience:

Postup:

  1. Arašídové máslo, tamari, zázvor a chilli rozšleháme spolu s trochou vody.
  2. Do vzniklé marinády naložíme na kostky nakrájené tofu. Tofu necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.
  3. Cibuli oloupeme, batátu oškrábeme.
  4. Cibuli, papriku, lilek, cuketu a batátu nakrájíme na stejně velké kostky.
  5. Na grilovací jehlu střídavě napichujeme tofu se zeleninou včetně rajčat. V závěru je potřeme olejem a opepříme.
  6. Špízy pokládáme na rozpálený gril a grilujeme je tak dlouho, dokud se na povrchu tofu nevytvoří křupavá krusta.
  7. Před podáváním špízy posypeme nadrobno nasekanou bazalkou.
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Špízy výborně chutnají namáčené v jogurtovém dipu – rostlinný jogurt + směs italských bylinek.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Než rozpálíte uhlíky, připomeňte si, jak zdravě grilovat.

RECEPT: Pikantní špízy na gril se zeleninou a tofu
5 (100%) 2 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.