Hledáte tip na víkendovou snídani? Zdravé a rychlé slané lívance. Báječně chutnají i studené. Neobsahují lepek ani zbytečnou chemii.
Obsah článku:
Pohankové lívance bez kynutí s rajčatovým soté
Ingredience (na lívance):
- Hrnek pohankové mouky
- Hrnek rostlinného mléka
- Lžíce chia semínek
- Lžička kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
- Lžička bio jablečného octa
- Špetka himalájské soli
Ingredience (na soté):
- Hrst cherry rajčat
- 1 větší cibule
- 1 stroužek česneku
- Lžička římského kmínu
- Hrst lístků čerstvé bazalky
- Špetka himalájské soli
Postup:
- Mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl promíchejte.
- K suchým ingrediencím přilijte mokré.
- Vše spojte v hladké těsto husté, avšak tekuté konzistence.
- Lívance opékejte nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran. Nemáte-li doma lívanečník s antiadhezním povrchem, smažte je na trošce avokádového oleje.
- Rajčata omyjte, cibuli a česnek oloupejte.
- Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek a kmín.
- Nakonec do směsi přihoďte rajčata a vše společně duste pod pokličkou cca 3 až 5 minut.
- V závěru k rajčatům přidejte bazalku, přisypte sůl a pánev odstavte z plotny.
- Lívance potřete vaším oblíbeným tvarohovým sýrem a přelijte rajčatovým soté.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 35 minut
Přejeme dobrou chuť!
reklama