BezHladovění.cz

RECEPT: Pečené lívance s krémovým rajčatovým soté

Hledáte tip na víkendovou snídani? Zdravé a rychlé slané lívance. Báječně chutnají i studené. Neobsahují lepek ani zbytečnou chemii.

Pohankové lívance bez kynutí s rajčatovým soté

Ingredience (na lívance):

Ingredience (na soté):

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Nejlepší recepty na sladké lívance podle babiček i foodblogerů

Postup:

  1. Mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl promíchejte.
  2. K suchým ingrediencím přilijte mokré.
  3. Vše spojte v hladké těsto husté, avšak tekuté konzistence.
  4. Lívance opékejte nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran. Nemáte-li doma lívanečník s antiadhezním povrchem, smažte je na trošce avokádového oleje.
  5. Rajčata omyjte, cibuli a česnek oloupejte.
  6. Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody nadrobno nakrájenou cibuli.
  7. Přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek a kmín.
  8. Nakonec do směsi přihoďte rajčata a vše společně duste pod pokličkou cca 3 až 5 minut.
  9. V závěru k rajčatům přidejte bazalku, přisypte sůl a pánev odstavte z plotny.
  10. Lívance potřete vaším oblíbeným tvarohovým sýrem a přelijte rajčatovým soté.

Přejeme dobrou chuť!

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Výborné recepty na palačinky: Dáte si sladkou, nebo slanou?
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama