Zapečené zeleninové párty jednohubky

Zapečené zeleninové párty jednohubky

Množství5 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 1 hrnek pohankové mouky
 1 hrnek rostlinného mléka
 1 lžíce chia semínek
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
 1 lžička jablečného octa
 špetka himalájské soli
 1 lžíce tahini pasty
 pár růžiček brokolice
 hrst cherry rajčátek
 ½ lžička chilli vloček

Postup

1

Mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl promíchejte.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré.

3

Vše spojte v těsto tekuté konzistence.

4

Základ jednohubek opékejte nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran.

5

Rajčátka omyjte a pokrájejte na měsíčky.

6

Brokolici očistěte a růžičky rozkrojte napůl.

7

Upečený základ potřete tahini pastou, ozdobte brokolicí, rajčátky a posypte chilli.

8

Jednohubky dejte zapéct do předehřáté trouby na 190 °C na 10 až 15 minut dokřupava.

9

Podávejte je teplé.

TIP: Námi vybrané druhy zeleniny můžete vyměnit za jiné, vámi oblíbené.

Typ jídlaZpůsob přípravy, Stravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 hrnek pohankové mouky
 1 hrnek rostlinného mléka
 1 lžíce chia semínek
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
 1 lžička jablečného octa
 špetka himalájské soli
 1 lžíce tahini pasty
 pár růžiček brokolice
 hrst cherry rajčátek
 ½ lžička chilli vloček

Postup

1

Mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl promíchejte.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré.

3

Vše spojte v těsto tekuté konzistence.

4

Základ jednohubek opékejte nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran.

5

Rajčátka omyjte a pokrájejte na měsíčky.

6

Brokolici očistěte a růžičky rozkrojte napůl.

7

Upečený základ potřete tahini pastou, ozdobte brokolicí, rajčátky a posypte chilli.

8

Jednohubky dejte zapéct do předehřáté trouby na 190 °C na 10 až 15 minut dokřupava.

9

Podávejte je teplé.

Zapečené zeleninové párty jednohubky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.