BezHladovění.cz

RECEPT: Rajčatový salát s melounem a granátovým jablkem

Jak na nezvyklé letní osvěžení? Sáhněte po ovoci a zelenině s hydratačními účinky. Ochuťte je čerstvými bylinkami a nutričně obohaťte křupavými semínky. Do těchto veder, ideál.

Rajčatovo-melounový salát s granátovým jablkem

Ingredience:

  • Hrst cherry rajčat
  • ¼ menšího vodního melounu
  • ½ granátového jablka
  • Hrst dýňových semínek
  • Šťáva z ½ limetky
  • Lžíce avokádového oleje
  • Snítky čerstvé meduňky

TIP: Zjistěte, jak využít meloun při hubnutí.

PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Postup:

  1. Rajčata omyjte a rozkrojte napůl.
  2. Meloun zbavte slupky a nakrájejte ho na menší kostičky.
  3. Z granátového jablka vydlabejte jadérka.
  4. Lístky meduňky nasekejte najemno.
  5. Dýňová semínka lehce opražte na pánvi.
  6. Všechny ingredience společně promíchejte a dejte vychladit do lednice.

TIP: Salát je perfektní přílohou například ke grilovanému tofu.

Přejeme dobrou chuť!

RECEPT: Rajčatový salát s melounem a granátovým jablkem
4.7 (93.33%) 3 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.