Stravování v restauraci je zábava i společenská událost. Stolování mimo domov však bývá často spojeno s přejídáním a špatným výběrem potravin. Pravidelné stravování v restauraci proto může být velkým kamenem úrazu pro...
Zdravé stravování stojí na konzumaci kvalitních potravin. Ne vždy je však kvalita potravin zjevná na první pohled. V orientaci mezi potravinami nám mohou pomoci právě etikety. Na co se při čtení obalů zaměřit a jak...
Trápí vás nízká váha a chcete přibrat? Děláte, co můžete, ale nedaří se vám nabrat ani deko? Jste na správné adrese! Povíme si, co je pro úspěšné přibírání opravdu důležité, jak dlouho trvá přibrat, jak přibrat 15 kg a...
Drobné piniové oříšky platí za opravdovou lahůdku mezi ořechy. Chutnají lahodně a v jejich prospěch hovoří vysoká nutriční hodnota. Jsou ale poměrně drahé. To je také hlavní důvod, proč nebývají příliš častou součástí...
Nadměrná spotřeba cukru je v současnosti jedním z nejčastějších důvodů celé řady onemocnění. Patří mezi ně obezita, cukrovka 2. typu, hypercholesterolémie (vysoký cholesterol) a v neposlední řadě také srdečně-cévní...
Říká se, že zdravá snídaně nastartuje den. Snídaně není ale jen o jídle. Je také o správném pitném režimu. Právě na tekutiny při snídani se často zapomíná. Pitný režim je přitom nezbytný pro optimální fungování našeho...
Nižší teploty, mráz, sněhová nadílka, ale i kratší dny mohou za to, že v zimním období trávíme mnohem méně času venku. To a také vydatnější jídelníček se často podepíše na váze a celkově horší kondicí. Jednoduše řešeno...
Kroutíte hlavou a říkáte si, proč by vlastně někdo chtěl přibírat, když se většina lidí potýká spíše s opačným problémem a snaží se zhubnout? Důvod je jednoduchý – oba extrémy jsou totiž špatné. Nejen nadváha, ale...