Hledáte jednoduchý recept na slanou snídani, oběd nebo večeři? Pusťte se do omelety bez vajec. S cizrnou a marockým kořením vás chuťově příjemně překvapí.
Cizrnová omeleta na marocký způsob
Ingredience:
- Hrnek cizrnové mouky
- Hrnek vlažné vody
- 1/2 červené papriky
- 1 červená cibule
- Hrst cherry rajčat
- Menší hrst oliv
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/4 lžičky mleté sladké papriky
- 1/4 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky černé soli
Postup:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
- Papriku omyjte a nakrájejte na tenké proužky.
- Cherry rajčata omyjte a rozkrojte napůl.
- Zeleninu vyjma rajčat poduste na trošce vody.
- Mezitím smíchejte cizrnu spolu s kořením.
- K suché směsi přilijte vodu a vše metličkou vyšlehejte do konzistence hladkého, tekutého těsta bez hrudek.
- Těsto nalijte na nepřilnavou pánev, navrch poklaďte podušenou zeleninu spolu s rajčaty a olivami.
- Omeletu opékejte 3 až 5 minut, poté přiklopte pánev pokličkou a dejte ji na dalších 5 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 20 minut
TIP: Omeletu servírujte s hummusem, plátky avokáda a zeleninovým salátem.
TIP: Omeleta výborně chutná přelitá domácí majonézou ze sóji.
Přejeme dobrou chuť!
reklama