BezHladovění.cz

RECEPT: Špaldové špagety s čočkovou omáčkou

Italská kuchyně v nevšední podobě? Recept na naši boloňskou omáčku zaujme i fanoušky rostlinné stravy. Nabízí porci lokální zeleniny doplněnou o dobře stravitelné luštěniny. Buon appetio všem!

Špagety s boloňskou omáčkou z čočky

Ingredience (1 porce):

  • 125 g celozrnných špaldových špaget
  • ½ hrnku uvařené zelené čočky
  • ½ bílé cibule
  • ½ řapíku celeru
  • ½ mrkve
  • 150 g drcených rajčat
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka pepře
  • Lžíce sušené směsi italských bylinek (bazalka, oregano, tymián, dobromysl)
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Postup:

  1. Špagety uvařte dle návodu.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na malé kousky.
  4. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  5. Na trošce vody zpěňte cibuli, po chvilce k ní přidejte celer, mrkev, čočku a rajčata.
  6. Směs zalijte trochou vody a nechte pod pokličkou podusit do změknutí zeleniny.
  7. Omáčku v závěru osolte, opepřete a okořeňte bylinkami.
  8. Uvařené špagety al dente přihoďte do omáčky.
  9. Vše společně promíchejte, poté servírujte.

TIP: Místo sušených bylinek můžete použít čerstvé.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také veganské špagety s koriandrem nebo krémovou bylinkovou omáčkou.

RECEPT: Špaldové špagety s čočkovou omáčkou
5 (100%) 5 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.