Kategorie - Recepty s mandlemi

Mandle jsou skvělým zdrojem cenných nutričních látek. Obsahují zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, vitamin E, vitamin B2, mangan, hořčík, fosfor i měď.

Snižují hladinu zlého cholesterolu, chrání tělo před toxickými látkami a působí jako účinná prevence některých forem rakoviny, Alzheimerovy choroby a kardiovaskulárních onemocnění. Obsahují velmi málo sacharidů a jsou tedy vhodné i pro diabetiky. Díky bílkovinám a vláknině zvyšují pocit sytosti.

Mandle přidejte do domácího müsli, granoly nebo zdravých oříškových tyčinek. Dobře chutnají také v pečivu, sladkých dezertech a v masových či zeleninových směsích. K oblíbeným receptům patří i mandlová nádivka, kterou můžete naplnit třeba kuřecí maso.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Smoothie afrodiziakum

Proč čekat na svátek zamilovaných? Hýčkejte sebe i svou drahou polovičku po celý rok, a to nejlépe nápojem plným lásky s obsahem zdraví prospěšných látek. Kromě afrodiziakálních účinků navíc pozitivně působí na...