BezHladovění.cz

RECEPT: Borůvkovo-rebarborový krambl

Znáte krambl (orig. crumble)? Jde o úžasně jednoduchý recept sestávající pouze z ovoce a vločkovo-oříškové drobenky. Volba tentokrát padla na borůvky s rebarborou. Kombinace, kterou musíte zkusit!

Borůvkovo-rebarborový krambl

Báječný anglosaský dezert zvaný crumble má tolik variací, kolik vy dostanete nápadů. Ve slané variantě se v drobence cukr nahrazuje sýrem.

Ingredience:

  • 250 g borůvek
  • 250 g rebarbory
  • 4 lžíce kokosového cukru

Na drobenku

  • 100 g kokosového oleje
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g ovesné mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 100 g kokosového cukru
  • 1 lžička skořice
  • Špetka vanilkového prášku
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Borůvky a rebarboru omyjeme a osušíme.
  3. Rebarboru nakrájíme na tenké plátky.
  4. Pečlivě promícháme s borůvkami a cukrem.
  5. Na drobenku promícháme mouku s vločkami, mandlemi, kokosovým cukrem, skořicí, vanilkovým práškem, přidáme kokosový olej a pomocí prstů zpracujeme v jemnou drobenku.
  6. Ovoce vložíme do zapékací nádoby, poklademe drobenkou a vložíme do trouby.
  7. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut.

Počet porcí: 4

TIP: Krambl můžeme podávat rovnou teplý, například s vanilkovou zmrzlinou, kokosovou šlehačkou a řeckým jogurtem.

Přejeme voňavé léto plné chutí!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend