BezHladovění.cz

RECEPT: Borůvkovo-rebarborový krambl

Znáte krambl (orig. crumble)? Jde o úžasně jednoduchý recept sestávající pouze z ovoce a vločkovo-oříškové drobenky. Volba tentokrát padla na borůvky s rebarborou. Kombinace, kterou musíte zkusit!

Borůvkovo-rebarborový krambl

Báječný anglosaský dezert zvaný crumble má tolik variací, kolik vy dostanete nápadů. Ve slané variantě se v drobence cukr nahrazuje sýrem.

Ingredience na 4 porce:

Na drobenku

rebarborovo-borůvkový krambl

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Borůvky a rebarboru omyjeme a osušíme.
  3. Rebarboru nakrájíme na tenké plátky.
  4. Pečlivě promícháme s borůvkami a cukrem.
  5. Na drobenku promícháme mouku s vločkami, mandlemi, kokosovým cukrem, skořicí, vanilkovým práškem, přidáme kokosový olej a pomocí prstů zpracujeme v jemnou drobenku.
  6. Ovoce vložíme do zapékací nádoby, poklademe drobenkou a vložíme do trouby.
  7. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut.
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Krambl můžeme podávat rovnou teplý, například s vanilkovou zmrzlinou, kokosovou šlehačkou a řeckým jogurtem.

Přejeme voňavé léto plné chutí!

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...