Znáte krambl (orig. crumble)? Jde o úžasně jednoduchý recept sestávající pouze z ovoce a vločkovo-oříškové drobenky. Volba tentokrát padla na borůvky s rebarborou. Kombinace, kterou musíte zkusit!
Borůvkovo-rebarborový krambl
Báječný anglosaský dezert zvaný crumble má tolik variací, kolik vy dostanete nápadů. Ve slané variantě se v drobence cukr nahrazuje sýrem.
Ingredience:
- 250 g borůvek
- 250 g rebarbory
- 4 lžíce kokosového cukru
Na drobenku
- 100 g kokosového oleje
- 100 g ovesných vloček
- 100 g ovesné mouky
- 50 g mletých mandlí
- 100 g kokosového cukru
- 1 lžička skořice
- Špetka vanilkového prášku
Postup:
- Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
- Borůvky a rebarboru omyjeme a osušíme.
- Rebarboru nakrájíme na tenké plátky.
- Pečlivě promícháme s borůvkami a cukrem.
- Na drobenku promícháme mouku s vločkami, mandlemi, kokosovým cukrem, skořicí, vanilkovým práškem, přidáme kokosový olej a pomocí prstů zpracujeme v jemnou drobenku.
- Ovoce vložíme do zapékací nádoby, poklademe drobenkou a vložíme do trouby.
- Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut.
Počet porcí: 4
TIP: Krambl můžeme podávat rovnou teplý, například s vanilkovou zmrzlinou, kokosovou šlehačkou a řeckým jogurtem.
Přejeme voňavé léto plné chutí!