reklama
eshop-tycinky-red-berries-0419-cz-1557125591.jpg
BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí müsli s mandlemi a chia semínky

Chcete mít kontrolu nad tím, co obsahuje vaše müsli? Vyrobte si ho doma. Není na tom nic těžkého. Navíc ušetříte a ještě si lépe pochutnáte. Není totiž nad to snídat domácí müsli!

Domácí müsli s oříšky a semínky

Ingredience na cca 1 kg müsli:

domácí müsli

Postup:

  1. V rendlíku rozpusťte máslo.
  2. Přidejte olivový olej, sirup, sůl a skořici a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily.
  3. Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.
  4. K suchým ingrediencím přidejte marinádu z másla, oleje a sirupu.
  5. Vše opět důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude.
  6. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  7. Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete müsli.
  8. Dejte zapéct do trouby na 20 minut.
  9. Po 10 minutách zapékání směs promíchejte.
  10. Po zapečení nechte zcela vychladnout.
  11. Müsli ztuhne a vy si jej můžete nalámat na libovolně velké kousky.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Tipy na podávání domácího müsli:

Nejlépe ale stejně chutná jen tak J

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Hotové domácí müsli uchovávejte ve vzduchotěsných sklenicích čí krabičkách. Vydrží klidně několik týdnů.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

reklama