RECEPT: Domácí müsli s mandlemi a chia semínky

Chcete mít kontrolu nad tím, co obsahuje vaše müsli? Vyrobte si ho doma. Není na tom nic těžkého. Navíc ušetříte a ještě si lépe pochutnáte. Není totiž nad to snídat domácí müsli!

Domácí müsli s oříšky a semínky

Ingredience na cca 1 kg müsli:

  • 250 g pohankových vloček
  • 250 g ovesných vloček
  • 100 g plátkových mandlí
  • 20 g lískových ořechů
  • 70 g slunečnicových semínek
  • 50 g chia semínek
  • 90 g másla
  • 30 g extra panenského olivového oleje
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • 250 g rýžového sirupu
  • Špetka soli

Postup:

  1. V rendlíku rozpusťte máslo.
  2. Přidejte olivový olej, sirup, sůl a skořici a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily.
  3. Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.
  4. K suchým ingrediencím přidejte marinádu z másla, oleje a sirupu.
  5. Vše opět důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude.
  6. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  7. Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete müsli.
  8. Dejte zapéct do trouby na 20 minut.
  9. Po 10 minutách zapékání směs promíchejte.
  10. Po zapečení nechte zcela vychladnout.
  11. Müsli ztuhne a vy si jej můžete nalámat na libovolně velké kousky.

Tipy na podávání domácího müsli:

Nejlépe ale stejně chutná jen tak J

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Hotové domácí müsli uchovávejte ve vzduchotěsných sklenicích čí krabičkách. Vydrží klidně několik týdnů.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.