BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí müsli s mandlemi a chia semínky

Chcete mít kontrolu nad tím, co obsahuje vaše müsli? Vyrobte si ho doma. Není na tom nic těžkého. Navíc ušetříte a ještě si lépe pochutnáte. Není totiž nad to snídat domácí müsli!

Domácí müsli s oříšky a semínky

Ingredience na cca 1 kg müsli:

domácí müsli

Postup:

  1. V rendlíku rozpusťte máslo.
  2. Přidejte olivový olej, sirup, sůl a skořici a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily.
  3. Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.
  4. K suchým ingrediencím přidejte marinádu z másla, oleje a sirupu.
  5. Vše opět důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude.
  6. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  7. Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete müsli.
  8. Dejte zapéct do trouby na 20 minut.
  9. Po 10 minutách zapékání směs promíchejte.
  10. Po zapečení nechte zcela vychladnout.
  11. Müsli ztuhne a vy si jej můžete nalámat na libovolně velké kousky.

Tipy na podávání domácího müsli:

Nejlépe ale stejně chutná jen tak J

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Hotové domácí müsli uchovávejte ve vzduchotěsných sklenicích čí krabičkách. Vydrží klidně několik týdnů.

Jak se vám článek líbí?

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.