Chcete mít kontrolu nad tím, co obsahuje vaše müsli? Vyrobte si ho doma. Není na tom nic těžkého. Navíc ušetříte a ještě si lépe pochutnáte. Není totiž nad to snídat domácí müsli!
Obsah článku:
Domácí müsli s oříšky a semínky
Ingredience na cca 1 kg müsli:
- 250 g pohankových vloček
- 250 g ovesných vloček
- 100 g plátkových mandlí
- 20 g lískových ořechů
- 70 g slunečnicových semínek
- 50 g chia semínek
- 90 g másla
- 30 g extra panenského olivového oleje
- 1 kávová lžička mleté skořice
- 250 g rýžového sirupu
- Špetka soli
Postup:
- V rendlíku rozpusťte máslo.
- Přidejte olivový olej, sirup, sůl a skořici a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily.
- Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.
- K suchým ingrediencím přidejte marinádu z másla, oleje a sirupu.
- Vše opět důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete müsli.
- Dejte zapéct do trouby na 20 minut.
- Po 10 minutách zapékání směs promíchejte.
- Po zapečení nechte zcela vychladnout.
- Müsli ztuhne a vy si jej můžete nalámat na libovolně velké kousky.
Tipy na podávání domácího müsli:
- S bílým jogurtem
- S tvarohem
- S mlékem
Nejlépe ale stejně chutná jen tak J
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Hotové domácí müsli uchovávejte ve vzduchotěsných sklenicích čí krabičkách. Vydrží klidně několik týdnů.