RECEPT: Nepečený vanilkový cheesecake bez laktózy

Vyzkoušejte cheesecake bez mouky, vajec a mléčných výrobků. Budete překvapeni dokonalým spojením chutí, jeho jemnou, vláčnou a pevnou konzistencí. Tuhle delikatesu navíc zvládne i úplný začátečník.

Nepečený dort s pravou vanilkou a hořkou čokoládou

Ingredience (dortová forma 16 cm):

Korpus

Krém

nepečený dort s pravou vanilkou a hořkou čokoládou

Postup:

  1. Ořechy nechte zaktivovat.
  2. Datle také předem namočte.
  3. Připravte si dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem.
  4. Vodu z datlí, mandlí a vlašských ořechů slijte a vše spolu s karobem hoďte do kuchyňského robotu.
  5. Rozmixovanou hmotu namačkejte na dno formy a takto hotový korpus vložte na pár hodin do lednice nebo do mrazáku.
  6. Kešu ořechy zbavené vody rozmixujte spolu s tužším vrškem kokosového mléka a se zbylými ingrediencemi (vyjma čokolády) do hladkého krému.
  7. Krém vylijte na korpus, uhlaďte jej do rovna a dort dejte opět vychladit.
  8. Pokud jste cheesecake dali do mrazáku, nechte ho před jeho servírováním alespoň 30 minut povolit, nejlépe při pokojové teplotě.
  9. Na závěr ho můžete posypat nastrouhanou hořkou čokoládou a dále ozdobit dle vlastní fantazie.

TIP: Karob lze nahradit holandským kakaem. Dort můžete místo čokolády poprášit mletou kávou.

Přejeme dobrou chuť!