Vyzkoušejte cheesecake bez mouky, vajec a mléčných výrobků. Budete překvapeni dokonalým spojením chutí, jeho jemnou, vláčnou a pevnou konzistencí. Tuhle delikatesu navíc zvládne i úplný začátečník.
Nepečený dort s pravou vanilkou a hořkou čokoládou
Ingredience (dortová forma 16 cm):
Korpus
- 1 hrnek sušených datlí
- ½ hrnku loupaných mandlí
- ½ hrnku vlašských ořechů
- 2 lžíce tmavého karobového prášku
Krém
- 2 plechovky vysokoprocentního kokosového mléka
- 1 vanilkový lusk
- 1 hrnek kešu ořechů
- Šťáva z ½ limetky
- Datlový sirup
- Hořká čokoláda na ozdobu
Postup:
- Ořechy nechte zaktivovat.
- Datle také předem namočte.
- Připravte si dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem.
- Vodu z datlí, mandlí a vlašských ořechů slijte a vše spolu s karobem hoďte do kuchyňského robotu.
- Rozmixovanou hmotu namačkejte na dno formy a takto hotový korpus vložte na pár hodin do lednice nebo do mrazáku.
- Kešu ořechy zbavené vody rozmixujte spolu s tužším vrškem kokosového mléka a se zbylými ingrediencemi (vyjma čokolády) do hladkého krému.
- Krém vylijte na korpus, uhlaďte jej do rovna a dort dejte opět vychladit.
- Pokud jste cheesecake dali do mrazáku, nechte ho před jeho servírováním alespoň 30 minut povolit, nejlépe při pokojové teplotě.
- Na závěr ho můžete posypat nastrouhanou hořkou čokoládou a dále ozdobit dle vlastní fantazie.
TIP: Karob lze nahradit holandským kakaem. Dort můžete místo čokolády poprášit mletou kávou.
Přejeme dobrou chuť!
reklama