BezHladovění.cz

RECEPT: Nepečený vanilkový cheesecake bez laktózy

Vyzkoušejte cheesecake bez mouky, vajec a mléčných výrobků. Budete překvapeni dokonalým spojením chutí, jeho jemnou, vláčnou a pevnou konzistencí. Tuhle delikatesu navíc zvládne i úplný začátečník.

Nepečený dort s pravou vanilkou a hořkou čokoládou

Ingredience (dortová forma 16 cm):

Korpus

  • 1 hrnek sušených datlí
  • ½ hrnku loupaných mandlí
  • ½ hrnku vlašských ořechů
  • 2 lžíce tmavého karobového prášku

Krém

  • 2 plechovky vysokoprocentního kokosového mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 hrnek kešu ořechů
  • Šťáva z ½ limetky
  • Datlový sirup
  • Hořká čokoláda na ozdobu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Ořechy nechte zaktivovat.
  2. Datle také předem namočte.
  3. Připravte si dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem.
  4. Vodu z datlí, mandlí a vlašských ořechů slijte a vše spolu s karobem hoďte do kuchyňského robotu.
  5. Rozmixovanou hmotu namačkejte na dno formy a takto hotový korpus vložte na pár hodin do lednice nebo do mrazáku.
  6. Kešu ořechy zbavené vody rozmixujte spolu s tužším vrškem kokosového mléka a se zbylými ingrediencemi (vyjma čokolády) do hladkého krému.
  7. Krém vylijte na korpus, uhlaďte jej do rovna a dort dejte opět vychladit.
  8. Pokud jste cheesecake dali do mrazáku, nechte ho před jeho servírováním alespoň 30 minut povolit, nejlépe při pokojové teplotě.
  9. Na závěr ho můžete posypat nastrouhanou hořkou čokoládou a dále ozdobit dle vlastní fantazie.

TIP: Karob lze nahradit holandským kakaem. Dort můžete místo čokolády poprášit mletou kávou.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend