Těstoviny představují ideální pokrm do krabičky. Veganských variant zase tolik není, a proto jsme pro vás jednu připravili. Klasickou sýrovou omáčku nahradíme rozmixovanou cizrnou s lahůdkovým droždím a mandlemi...
Kategorie - Recepty s mandlemi
Mandle jsou skvělým zdrojem cenných nutričních látek. Obsahují zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, vitamin E, vitamin B2, mangan, hořčík, fosfor i měď.
Snižují hladinu zlého cholesterolu, chrání tělo před toxickými látkami a působí jako účinná prevence některých forem rakoviny, Alzheimerovy choroby a kardiovaskulárních onemocnění. Obsahují velmi málo sacharidů a jsou tedy vhodné i pro diabetiky. Díky bílkovinám a vláknině zvyšují pocit sytosti.
Mandle přidejte do domácího müsli, granoly nebo zdravých oříškových tyčinek. Dobře chutnají také v pečivu, sladkých dezertech a v masových či zeleninových směsích. K oblíbeným receptům patří i mandlová nádivka, kterou můžete naplnit třeba kuřecí maso.