Kategorie - Recepty s mandlemi

Mandle jsou skvělým zdrojem cenných nutričních látek. Obsahují zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, vitamin E, vitamin B2, mangan, hořčík, fosfor i měď.

Snižují hladinu zlého cholesterolu, chrání tělo před toxickými látkami a působí jako účinná prevence některých forem rakoviny, Alzheimerovy choroby a kardiovaskulárních onemocnění. Obsahují velmi málo sacharidů a jsou tedy vhodné i pro diabetiky. Díky bílkovinám a vláknině zvyšují pocit sytosti.

Mandle přidejte do domácího müsli, granoly nebo zdravých oříškových tyčinek. Dobře chutnají také v pečivu, sladkých dezertech a v masových či zeleninových směsích. K oblíbeným receptům patří i mandlová nádivka, kterou můžete naplnit třeba kuřecí maso.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Mandlové perníčky bez lepku

I když se vyhýbáte obilovinám, neznamená to, že se musíte vzdát cukroví. A není ani nutné držet se nepečených raw variant z ovoce, semínek či ořechů. Ořechy snadno pomelete na jemnou drť, která hravě zastoupí pšeničnou...

3 jednoduché recepty z lososa

Losos patří se svým jemňoučkým růžovým masem k nejoblíbenějším rybám. Navíc je celoročně dostupný a neobsahuje téměř žádné kosti. Maso z lososa obsahuje cenné bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a velký podíl...

RECEPT: Zdravé muffiny bez mouky

Milujete muffiny? My také. Když zvolíte ty bez mouky, představují skvělou svačinku i při hubnutí. Vyzkoušeli jsme řadu receptů a přinášíme vám ten nejlepší. Jde to bez mouky, cukru i vajec Naše rady: Banány pěkně...