BezHladovění.cz

RECEPT: Podzimní dýňový koláč s oříšky a skořicí

Udělejte radost sobě i svým blízkým přirozeně zdravým dezertem bez obsahu laktózy, lepku a přidaného cukru. Přesně takovým je náš dýňový koláč, symbol podzimu, začátku zimy a svátků s nimi spojenými.

Dýňový koláč jako součást podzimního jídelníčku

Ingredience:

Korpus

  • 100 g vlašských ořechů
  • 200 g mandlí
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • ½ mleté skořice
  • ½ hrnku dýňového pyré
  • Špetka himalájské soli

Náplň

  • 200 ml tučného kokosového mléka
  • 2 hrnky dýňového pyré
  • 2 lžičky chia semínek
  • ½ lžičky skořice
  • ½ mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
dýňový koláč

TIP: Radši dýňový koláč s banánem a jablky?

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  2. Mandle i vlašské ořechy umeleme najemno.
  3. V míse smícháme ořechovou moučku spolu se skořicí a solí.
  4. K suchým ingrediencím přidáme pyré i olej a vše zpracujeme v jemně lepkavé těsto.
  5. Vzniklé těsto přendáme do nepřilnavé koláčové formy a pomocí mokrých dlaní jej rovnoměrně rozprostřeme po dnu i stranách formy.
  6. Korpus pečeme v troubě 15 minut do zezlátnutí.
  7. Ingredience určené k výrobě náplně společně promícháme a po vyjmutí formy z trouby jimi korpus opatrně polijeme.
  8. Teplotu trouby snížíme na 160 °C, koláč do ní vložíme a pečeme dalších 35-40 minut.
  9. Hotový koláč vyndáme z trouby, necháme ho vychladnout a servírujeme jej s rovněž vychlazeným kokosovým jogurtem.

Počet porcí: 8

Doba přípravy: 1 hodina, 15 minut

 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušeno? Ochutnejte i další dýňové recepty podle českých foodblogerů. Začnete sladkými řezy, muffiny nebo jemným smoothie?

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend