BezHladovění.cz

RECEPT: Podzimní dýňový koláč s oříšky a skořicí

Udělejte radost sobě i svým blízkým přirozeně zdravým dezertem bez obsahu laktózy, lepku a přidaného cukru. Přesně takovým je náš dýňový koláč, symbol podzimu, začátku zimy a svátků s nimi spojenými.

Dýňový koláč jako součást podzimního jídelníčku

Ingredience:

Korpus

Náplň

dýňový koláč

TIP: Radši dýňový koláč s banánem a jablky?

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  2. Mandle i vlašské ořechy umeleme najemno.
  3. V míse smícháme ořechovou moučku spolu se skořicí a solí.
  4. K suchým ingrediencím přidáme pyré i olej a vše zpracujeme v jemně lepkavé těsto.
  5. Vzniklé těsto přendáme do nepřilnavé koláčové formy a pomocí mokrých dlaní jej rovnoměrně rozprostřeme po dnu i stranách formy.
  6. Korpus pečeme v troubě 15 minut do zezlátnutí.
  7. Ingredience určené k výrobě náplně společně promícháme a po vyjmutí formy z trouby jimi korpus opatrně polijeme.
  8. Teplotu trouby snížíme na 160 °C, koláč do ní vložíme a pečeme dalších 35-40 minut.
  9. Hotový koláč vyndáme z trouby, necháme ho vychladnout a servírujeme jej s rovněž vychlazeným kokosovým jogurtem.

Počet porcí: 8

Doba přípravy: 1 hodina, 15 minut

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušeno? Ochutnejte i další dýňové recepty podle českých foodblogerů. Začnete sladkými řezy, muffiny nebo jemným smoothie?

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama