RECEPT: Podzimní dýňový koláč s oříšky a skořicí

Udělejte radost sobě i svým blízkým přirozeně zdravým dezertem bez obsahu laktózy, lepku a přidaného cukru. Přesně takovým je náš dýňový koláč, symbol podzimu, začátku zimy a svátků s nimi spojenými.

Dýňový koláč jako součást podzimního jídelníčku

Ingredience:

Korpus

Náplň

dýňový koláč

TIP: Radši dýňový koláč s banánem a jablky?

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  2. Mandle i vlašské ořechy umeleme najemno.
  3. V míse smícháme ořechovou moučku spolu se skořicí a solí.
  4. K suchým ingrediencím přidáme pyré i olej a vše zpracujeme v jemně lepkavé těsto.
  5. Vzniklé těsto přendáme do nepřilnavé koláčové formy a pomocí mokrých dlaní jej rovnoměrně rozprostřeme po dnu i stranách formy.
  6. Korpus pečeme v troubě 15 minut do zezlátnutí.
  7. Ingredience určené k výrobě náplně společně promícháme a po vyjmutí formy z trouby jimi korpus opatrně polijeme.
  8. Teplotu trouby snížíme na 160 °C, koláč do ní vložíme a pečeme dalších 35-40 minut.
  9. Hotový koláč vyndáme z trouby, necháme ho vychladnout a servírujeme jej s rovněž vychlazeným kokosovým jogurtem.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušeno? Ochutnejte i další dýňové recepty podle českých foodblogerů. Začnete sladkými řezy, muffiny nebo jemným smoothie?

RECEPT: Podzimní dýňový koláč s oříšky a skořicí
5 (100%) 3 hlasů