BezHladovění.cz

RECEPT: Zdravá svačina do sklenice 3× jinak

Připravte sobě nebo dětem nutričně vyváženou, super zdravou svačinu, díky které doplníte energii a podpoříte výkon. Postačí vám vločky, mléčné výrobky nebo jejich rostlinné alternativy, ořechy, semínka a sezónní ovoce.

Vanilkový chia pudink s kokosem a borůvkami

Ingredience:

  • 2 lžíce chia semínek
  • 5 lžic bílého jogurtu (v receptu použit rostlinný jogurt s probiotiky)
  • Špetka mleté vanilky
  • Lžíce strouhaného kokosu
  • Hrst borůvek

Postup:

  1. Semínka a vanilku vmícháme do jogurtu. Společně vše necháme 2 hodiny odležet.
  2. Vzniklý pudink přendáme do sklenice, přidáme kokos, borůvky a navrch dle chuti čerstvé bylinky (mátu, meduňku).

Skořicové vločky s jogurtem, kakaovými boby a sušeným ovocem

Ingredience:

  • 5 lžic vloček (v receptu použity jáhlové vločky)
  • 10 lžic vlažné vody nebo rostlinného mléka
  • Lžička mleté skořice
  • 3 Lžíce bílého jogurtu (v receptu použit rostlinný jogurt s probiotiky)
  • Lžíce kakaových bobů
  • Lžíce dýňových semínek
  • Hrst lyofilizovaného ovoce (lze použít i čerstvé nebo sušené ovoce)

Postup:

  1. Vločky promícháme se skořicí, nasypeme do sklenice, zalijeme vodou a počkáme, než všechnu vodu nasají.
  2. Poté k nim přidáme jogurt, kakaové boby, semínka a ovoce.

Čokoládová kaše s konopnými semínky, jablkem a ořechy

Ingredience:

  • 5 lžic vloček (v receptu použity ovesné vločky)
  • Trocha rostlinného mléka
  • Lžička raw kakaového prášku nebo kostička 99% čokolády
  • Lžíce konopných semínek
  • 1/2 jablka
  • Hrst ořechů (v receptu použity mandle)

Postup:

  1. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky.
  2. Vločky nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem, zasypeme kakaem a na mírném ohni za stálého míchání prohřejeme do zhoustnutí.
  3. Hotovou kaši přendáme do sklenice, přidáme konopná semínka, jablko a mandle.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Zdravé svačiny: 8 inspirací z Instagramu

Nezní to lépe než kupované svačiny z automatu? 🙂

Přejeme dobrou chuť.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend