Celozrnné semínkové krekry: Vhodná náhrada pečiva na cesty

Chystáte se na rodinný výlet? Nezapomeňte si do batohu přibalit výživnou svačinku plnou vlákniny a zdraví prospěšných látek. Každý výšlap s nimi zdoláte raz dva 🙂

Celozrnné domácí knackebroty se semínky

Ingredience:

  • 380 g celozrnné jemně mleté špaldové mouky
  • 250 ml teplé vody nebo rostlinného mléka
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 3 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce lněných semínek
  • 3 lžíce konopných semínek
  • 3 lžíce sezamových semínek
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • Špetka mořské soli
  • Lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

Postup:

  1. Všechny ingredience zpracujte v těsto.
  2. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte z něho stejně velké tvary dle vaší fantazie.
  3. Krekry pečte na pečicím papíře v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova.

TIP: Do základu těsta můžete přidat bylinky či koření dle chuti a pro ještě lepší nutriční hodnoty přisypat dýňový nebo konopný protein.

Doba přípravy: 20-25 minut

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Jaké pečivo jíst při hubnutí: Které pomáhá a jaké spíš škodí?

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.