Kategorie - Recepty s tofu

Tofu se vyrábí srážením sójového mléka a je velmi oblíbené mezi vegetariány, vegany a příznivci zdravého stravování. Je skvělým zdrojem kvalitních bílkovin, aminokyselin, sacharidů, tuků, esenciálních mastných kyselin, vitaminů a minerálů. Nachází se v něm množství fosforu, manganu, selenu, mědi, vápníku, hořčíku, zinku, železa a vitaminu B1.

Působí preventivně proti cukrovce, srdečním a nádorovým onemocněním. Díky isoflavonoidům je ideální potravinou při hubnutí. Tyto látky mají navíc pozitivní účinky na funkci mozku a zlepšení paměti. Dále snižuje riziko řídnutí kostí, zvyšuje pružnost pokožky a zmírňuje projevy stárnutí.

V obchodech seženete tofu natural, uzené a také s přídavkem zelených bylinek, česneku nebo chilli. Slouží jako perfektní náhražka masa, takže ho můžete použít k těstovinám, do zeleninových směsí nebo rizota. Chutnat vám budou i různé pomazánky, veganský cheesecake a náhražka míchaných vajíček neboli tofu scrumble.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Tofu čína s cuketou

Chcete svůj bezmasý jídelníček rozšířit o další zdravé jídlo plné přirozených chutí? Vyzkoušejte čínu bohatou na zeleninu a rostlinnou bílkovinu, s minimem tuku a kvalitními sacharidy. Zeleninová čína s cuketou a tofu...

RECEPT: Míchané tofu à la vajíčka

Přecházíte na rostlinnou stravu a hledáte jednoduché recepty, s nimiž začnete? Míchané tofu à la vajíčka je výživné, chuťově lahodné, a přesto jednoduché jídlo na přípravu. Zkrátka a jednoduše to pravé pro vás. Tofu na...