Mrazivé počasí volá po teplé a vydatné polévce, co myslíte? Ta naše vás zahřeje, příjemně zasytí a zlepší obranyschopnost vašeho organismu. Hotová je raz dva.
Pikantní nudlová polévka se zeleninou
Ingredience:
- Stroužek česneku
- Kousek čerstvého zázvoru (cca o šířce 1 cm)
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžíce tamari omáčky
- Šťáva z 1/2 limetky
- Porce rýžových nudlí (nejlépe z hnědé mouky)
- Lžička miso pasty
- Pak choi
- Mrkev
- Brokolice
- 100 g tofu natural
- Čerstvý koriandr
- Čerstvá máta
- Nať jarní cibulky
- Voda
Postup:
- Česnek oloupejte a prolisujte.
- Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V hluboké pánvi rozehřejte lžičku sezamového oleje spolu se lžící tamari omáčky.
- Přidejte zázvor, česnek a limetkovou šťávu.
- Nechte spojit chutě, poté přilijte vroucí vodu, přihoďte nudle, očištěnou a nakrájenou zeleninu a vařte do uvaření nudlí (dle informací na zadní straně obalu).
- Mezitím smíchejte lžičku sezamového oleje se lžící tamari omáčky. V marinádě obalte plátky osušeného (papírovou utěrkou) tofu.
- Marinované tofu opečte nasucho z obou stran.
- Jakmile jsou nudle uvařené, polévku odstavte a vmíchejte do ní miso pastu.
- Polévku servírujte s opečeným tofu, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koriandrem a mátou.
TIP: Polévku můžete ozdobit také nadrobno nasekanou čerstvou perilou.
TIP2: Patříte mezi milovníky ostrých chutí? Zintenzivněte chuť polévky špetkou chilli.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 15 až 20 minut
reklama