Jste milovníky české kuchyně? A co si na ní pochutnat v redukčním jídelníčku? Vyměňte kaloricky vydatné potraviny za nutričně výživné a snadno stravitelné alternativy. Dejte přednost zdravé tepelné úpravě potravin a kila půjdou bleskurychle dolů.
Noky z batátů se zelím a tofu
Ingredience:
- 1 menší batáta
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 1 balení uzeného tofu
- 250 g bio kysaného bílého zelí
- Lžička římského kmínu
- Lžička hořčičných semínek
- Lžíce řepkového oleje
- Špetka himalájské soli
Postup:
- Batátu oškrábejte, nakrájejte na větší kostky a vařte v páře cca 15 minut.
- Mezitím si pokrájejte tofu na kostičky.
- Na trošce oleje nechte provonět kmín spolu s hořčičnými semínky, po chvilce k nim přihoďte tofu, zelí, vše zlehka promíchejte a pod pokličkou duste alespoň 15 minut.
- Uvařenou batátu rozmixujte, přisypte k ní mouku a obě ingredience zpracujte v nelepivé těsto.
- Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
- Uvařené noky vyndejte z vody, vložte je do hrnce se zelím a tofu, vše zlehka promíchejte, poté servírujte.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 1 hodina
Přejeme dobrou chuť!
reklama