RECEPT: Batátové noky s tofu a kysaným zelím

Jste milovníky české kuchyně? A co si na ní pochutnat v redukčním jídelníčku? Vyměňte kaloricky vydatné potraviny za nutričně výživné a snadno stravitelné alternativy. Dejte přednost zdravé tepelné úpravě potravin a kila půjdou bleskurychle dolů.

Noky z batátů se zelím a tofu

Ingredience:

  • 1 menší batáta
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1 balení uzeného tofu
  • 250 g bio kysaného bílého zelí
  • Lžička římského kmínu
  • Lžička hořčičných semínek
  • Lžíce řepkového oleje
  • Špetka himalájské soli

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Batáty při hubnutí? Rozhodně ano!

Postup:

  1. Batátu oškrábejte, nakrájejte na větší kostky a vařte v páře cca 15 minut.
  2. Mezitím si pokrájejte tofu na kostičky.
  3. Na trošce oleje nechte provonět kmín spolu s hořčičnými semínky, po chvilce k nim přihoďte tofu, zelí, vše zlehka promíchejte a pod pokličkou duste alespoň 15 minut.
  4. Uvařenou batátu rozmixujte, přisypte k ní mouku a obě ingredience zpracujte v nelepivé těsto.
  5. Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
  6. Uvařené noky vyndejte z vody, vložte je do hrnce se zelím a tofu, vše zlehka promíchejte, poté servírujte.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 1 hodina

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Tofu a jeho vliv na hubnutí

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.