BezHladovění.cz

RECEPT: Batátové noky s tofu a kysaným zelím

Jste milovníky české kuchyně? A co si na ní pochutnat v redukčním jídelníčku? Vyměňte kaloricky vydatné potraviny za nutričně výživné a snadno stravitelné alternativy. Dejte přednost zdravé tepelné úpravě potravin a kila půjdou bleskurychle dolů.

Noky z batátů se zelím a tofu

Ingredience:

  • 1 menší batáta
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1 balení uzeného tofu
  • 250 g bio kysaného bílého zelí
  • Lžička římského kmínu
  • Lžička hořčičných semínek
  • Lžíce řepkového oleje
  • Špetka himalájské soli
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Batáty při hubnutí? Rozhodně ano!

Postup:

  1. Batátu oškrábejte, nakrájejte na větší kostky a vařte v páře cca 15 minut.
  2. Mezitím si pokrájejte tofu na kostičky.
  3. Na trošce oleje nechte provonět kmín spolu s hořčičnými semínky, po chvilce k nim přihoďte tofu, zelí, vše zlehka promíchejte a pod pokličkou duste alespoň 15 minut.
  4. Uvařenou batátu rozmixujte, přisypte k ní mouku a obě ingredience zpracujte v nelepivé těsto.
  5. Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
  6. Uvařené noky vyndejte z vody, vložte je do hrnce se zelím a tofu, vše zlehka promíchejte, poté servírujte.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 1 hodina

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Tofu a jeho vliv na hubnutí

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend