Čím vyšperkovat nedělní tabuli a potěšit blízké? Třeba čerstvě upečenou domácí bábovkou s vůní ořechů. Přihoďte k nim mrkve, pohankovou mouku a pár dalších ingrediencí… Výsledek vás mile překvapí. Nadýchaná bábovka...
Kategorie - Recepty s kokosovým olejem
Kokosový olej je bohatý na vitaminy i minerální látky. Obsahuje vitaminy A, D, E, K, selen, zinek a mastné kyseliny.
Za studena lisovaný olej z kokosu chrání před chorobami srdce a cév. Stimuluje metabolismus, snižuje pocit hladu a usnadňuje hubnutí. Dále zmírňuje záněty v těle, podporuje vstřebávání vitaminů rozpustných v tucích, pomáhá při obnově tkání a stabilizuje hladinu krevního cukru. Používá se také k účinnému přírodnímu bělení zubů.
Kokosový olej neodmyslitelně patří do thajské kuchyně. Jelikož se nepřepaluje, hodí se ke smažení masa, zeleniny i palačinek. Při pečení moučníků a vánočního cukroví s ním snadno nahradíte klasické máslo nebo sádlo.