BezHladovění.cz

RECEPT: Kefírová buchta bez mouky a cukru. Samé vločky a kakao!

Vybavujete si staré dobré moučníky našich babiček? Pokusili jsme se klasickou kefírovou buchtu trošku ozdravit. A povedlo se! Chutná tak báječně, že se s vámi musíme podělit o recept.

Kefírová buchta z ovesných vloček a kakaa

Ingredience na malý plech:

  • 200 g ovesných vloček
  • 50 g rozmixovaných kakaových bobů nebo raw kakaového prášku
  • 1 lžíce prášku do pečení
  • 1 lžíce konopného (či jiného) proteinu
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • 400 ml kefíru

Na dokončení

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce rozmixovaných kakaových bobů nebo raw kakaového prášku
  • Strouhaný kokos
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem.
  3. Ovesné vločky rozmixujeme spolu s kakaem, práškem do pečiva a proteinem v hladkou moučku.
  4. K sypké směsi vlijeme rýžový sirup, kefír a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  5. Tu vlijeme na připravený plech.
  6. Dáme péct zhruba na 40 minut.
  7. Mezitím si připravíme polevu: Kokosový olej roztopíme, přidáme rýžový sirup, kakao a důkladně promícháme.
  8. Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

Dobrou chuť!

TIP: Kefírová buchta vydrží vláčná klidně několik dní. Nejlépe vynikne ozdobená čerstvými jahodami nebo borůvkami.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend