Vybavujete si staré dobré moučníky našich babiček? Pokusili jsme se klasickou kefírovou buchtu trošku ozdravit. A povedlo se! Chutná tak báječně, že se s vámi musíme podělit o recept.
Obsah článku:
Kefírová buchta z ovesných vloček a kakaa
Ingredience na malý plech:
- 200 g ovesných vloček
- 50 g rozmixovaných kakaových bobů nebo raw kakaového prášku
- 1 lžíce prášku do pečení
- 1 lžíce konopného (či jiného) proteinu
- 5 lžic rýžového sirupu
- 400 ml kefíru
Na dokončení
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžíce rozmixovaných kakaových bobů nebo raw kakaového prášku
- Strouhaný kokos
Postup:
- Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
- Plech vyložíme pečicím papírem.
- Ovesné vločky rozmixujeme spolu s kakaem, práškem do pečiva a proteinem v hladkou moučku.
- K sypké směsi vlijeme rýžový sirup, kefír a zpracujeme v kompaktní hmotu.
- Tu vlijeme na připravený plech.
- Dáme péct zhruba na 40 minut.
- Mezitím si připravíme polevu: Kokosový olej roztopíme, přidáme rýžový sirup, kakao a důkladně promícháme.
- Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
Dobrou chuť!
TIP: Kefírová buchta vydrží vláčná klidně několik dní. Nejlépe vynikne ozdobená čerstvými jahodami nebo borůvkami.
reklama