BezHladovění.cz

RECEPT: Kefírová buchta bez mouky a cukru. Samé vločky a kakao!

Vybavujete si staré dobré moučníky našich babiček? Pokusili jsme se klasickou kefírovou buchtu trošku ozdravit. A povedlo se! Chutná tak báječně, že se s vámi musíme podělit o recept.

Kefírová buchta z ovesných vloček a kakaa

Ingredience na malý plech:

Na dokončení

kefírová buchta

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem.
  3. Ovesné vločky rozmixujeme spolu s kakaem, práškem do pečiva a proteinem v hladkou moučku.
  4. K sypké směsi vlijeme rýžový sirup, kefír a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  5. Tu vlijeme na připravený plech.
  6. Dáme péct zhruba na 40 minut.
  7. Mezitím si připravíme polevu: Kokosový olej roztopíme, přidáme rýžový sirup, kakao a důkladně promícháme.
  8. Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Dobrou chuť!

TIP: Kefírová buchta vydrží vláčná klidně několik dní. Nejlépe vynikne ozdobená čerstvými jahodami nebo borůvkami.

RECEPT: Kefírová buchta bez mouky a cukru. Samé vločky a kakao!
5 (100%) 1 hlasů

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...