RECEPT: Kefírová buchta bez mouky a cukru. Samé vločky a kakao!

Vybavujete si staré dobré moučníky našich babiček? Pokusili jsme se klasickou kefírovou buchtu trošku ozdravit. A povedlo se! Chutná tak báječně, že se s vámi musíme podělit o recept.

Kefírová buchta z ovesných vloček a kakaa

Ingredience na malý plech:

  • 200 g ovesných vloček
  • 50 g rozmixovaných kakaových bobů nebo raw kakaového prášku
  • 1 lžíce prášku do pečení
  • 1 lžíce konopného (či jiného) proteinu
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • 400 ml kefíru

Na dokončení

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce rozmixovaných kakaových bobů nebo raw kakaového prášku
  • Strouhaný kokos

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem.
  3. Ovesné vločky rozmixujeme spolu s kakaem, práškem do pečiva a proteinem v hladkou moučku.
  4. K sypké směsi vlijeme rýžový sirup, kefír a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  5. Tu vlijeme na připravený plech.
  6. Dáme péct zhruba na 40 minut.
  7. Mezitím si připravíme polevu: Kokosový olej roztopíme, přidáme rýžový sirup, kakao a důkladně promícháme.
  8. Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

Dobrou chuť!

TIP: Kefírová buchta vydrží vláčná klidně několik dní. Nejlépe vynikne ozdobená čerstvými jahodami nebo borůvkami.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...