reklama
eshop-tycinky-red-berries-0419-cz-1557125591.jpg
BezHladovění.cz

RECEPT: Kefírová buchta bez mouky a cukru. Samé vločky a kakao!

Vybavujete si staré dobré moučníky našich babiček? Pokusili jsme se klasickou kefírovou buchtu trošku ozdravit. A povedlo se! Chutná tak báječně, že se s vámi musíme podělit o recept.

Kefírová buchta z ovesných vloček a kakaa

Ingredience na malý plech:

Na dokončení

kefírová buchta

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem.
  3. Ovesné vločky rozmixujeme spolu s kakaem, práškem do pečiva a proteinem v hladkou moučku.
  4. K sypké směsi vlijeme rýžový sirup, kefír a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  5. Tu vlijeme na připravený plech.
  6. Dáme péct zhruba na 40 minut.
  7. Mezitím si připravíme polevu: Kokosový olej roztopíme, přidáme rýžový sirup, kakao a důkladně promícháme.
  8. Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Dobrou chuť!

TIP: Kefírová buchta vydrží vláčná klidně několik dní. Nejlépe vynikne ozdobená čerstvými jahodami nebo borůvkami.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama