RECEPT: Tofu řezy na plech ála míša

Řezy patří k oblíbeným moučníkům hodícím se pro slavnostní i běžné příležitosti. O recept na jedny výjimečně lahodné se s vámi rádi podělíme. Tvaroh ani jablka v nich ale nehledejte. Jde o jinou parádu, a to rostlinného typu, bez obsahu laktózy.

Kakaové řezy s tofu krémem

Ingredience:

Korpus

Krém

Poleva

kakaové řezy s tofu krémem

TIP: Pokud neseženete nízkotučné silken tofu, vystačíte si klidně i s klasickým. V takovém případě jej nastavte rostlinnou smetanou či trochou mléka pro dosažení jemnější konzistence krému.

Postup:

  1. V míse nejprve promíchejte suché ingredience určené na korpus, poté k nim přilijte ty mokré.
  2. Vše důkladně promíchejte, nalijte na plech (vymazaný kokosovým olejem a vysypaný trochou špaldové mouky) a stěrkou rovnoměrně rozetřete po celé jeho ploše.
  3. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C 10 minut.
  4. Ingredience na krém rozmixujte a vylijte na předpečený korpus. Poté vraťte plech do trouby na dalších cca 15–20 minut.
  5. Kokosový olej určený k polevě rozehřejte, odstavte z plotýnky a rozpusťte v něm kakaový prášek.
  6. Řezy po vychladnutí polijte připravenou polevou a dejte do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny.

TIP: Aby se poleva při krájení nelámala, krájejte řezy nahřátým nožem.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Máte radši řezy tvarohové? Ochutnejte lehkého míšu bez bílého cukru.

RECEPT: Tofu řezy na plech ála míša
5 (100%) 2 hlasů