BezHladovění.cz

RECEPT: Tofu řezy na plech ála míša

Řezy patří k oblíbeným moučníkům hodícím se pro slavnostní i běžné příležitosti. O recept na jedny výjimečně lahodné se s vámi rádi podělíme. Tvaroh ani jablka v nich ale nehledejte. Jde o jinou parádu, a to rostlinného typu, bez obsahu laktózy.

Kakaové řezy s tofu krémem

Ingredience:

Korpus

  • 250 g celozrnné špaldové mouky
  • Špetka himalájské soli
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 50 g kvalitního kakaového prášku
  • 100 ml kokosového oleje
  • 180 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce arašídového másla

Krém

  • 340 g silken tofu
  • Šťáva z ½ citrónu
  • 2 lžíce datlového sirupu

Poleva

  • 40 g kokosového oleje
  • 3 lžíce kvalitního kakaového prášku
kakaové řezy s tofu krémem

TIP: Pokud neseženete nízkotučné silken tofu, vystačíte si klidně i s klasickým. V takovém případě jej nastavte rostlinnou smetanou či trochou mléka pro dosažení jemnější konzistence krému.

 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. V míse nejprve promíchejte suché ingredience určené na korpus, poté k nim přilijte ty mokré.
  2. Vše důkladně promíchejte, nalijte nízké silikonové formy a stěrkou rovnoměrně rozetřete po celé její ploše.
  3. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C 10 minut.
  4. Ingredience na krém rozmixujte a vylijte na předpečený korpus. Poté vraťte formu do trouby na dalších cca 15–20 minut.
  5. Kokosový olej určený k polevě rozehřejte, odstavte z plotýnky a rozpusťte v něm kakaový prášek.
  6. Řezy po vychladnutí polijte připravenou polevou a dejte do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 1 hodina

TIP: Aby se poleva při krájení nelámala, krájejte řezy nahřátým nožem.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Máte radši řezy tvarohové? Ochutnejte lehkého míšu bez bílého cukru.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend