RECEPT: Fazolové brownies s ovesnými vločkami a čokoládou

Fazolové brownies jsou hitem už nějaký ten rok. Věříme, že se nenecháte dlouho přemlouvat, abyste je taky vyzkoušeli. Protože rozhodně stojí za to!

Váháte, jak asi chutnají fazole nasladko? Když se nad tím zamyslíme, je to vlastně skvělý nápad. Dopřejete si něco sladkého a zároveň tělu dodáte dávku proteinu formou zdravých luštěnin, které vám třeba naslano tolik nejedou.

Fazolové brownies

Ingredience na 1 malý plech:

fazolové brownies

Postup:

  1. Černé fazole přes noc namočíme.
  2. Druhý den slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka.
  3. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Uvařené fazole rozmixujeme s javorovým sirupem a kokosovým olejem v hladké pyré.
  5. Ovesné vločky rozmixujeme spolu s kakaovým práškem, práškem do pečiva, špetkou soli, vanilkovým práškem v hladkou moučku a přidáme k tekuté směsi.
  6. Na závěr přidáme nasekanou čokoládu a vlijeme do vhodné zapékací misky vyložené pečicím papírem.
  7. Pečeme zhruba 20 minut.
  8. Před podáváním můžeme posypat kakaovým práškem.

TIP: Fazolové brownies skvěle chutnají v podstatě s jakýmkoli smoothie.

Přejeme dobrou chuť!