BezHladovění.cz

RECEPT: Nejlepší ořechová bábovka? S mrkví a semínky

Čím vyšperkovat
nedělní tabuli a potěšit blízké? Třeba čerstvě upečenou domácí bábovkou s vůní
ořechů. Přihoďte k nim mrkve, pohankovou mouku a pár dalších ingrediencí… Výsledek
vás mile překvapí.

Nadýchaná bábovka s vlašskými ořechy a mrkví

Ingredience:

TIP: Kypřicí prášek bez fosfátů a lepku zařídí vláčné a nadýchané těsto nejen na bábovku, ale i domácí muffiny nebo sušenky.

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. Vlašské ořechy rozemelte na moučku.
  3. Mrkve oškrábejte a nastrouhejte najemno.
  4. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, poté k nim přilijte mokré (včetně lněného gelu). Vše společně promíchejte.
  5. Těsto na bábovku nalijte do silikonové či nepřilnavé formy a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 40-45 minut. Doba pečení závisí na typu trouby.

Počet porcí: 16

Doba přípravy: 2 hodiny, 45 minut (2 hodiny trvá, než se chia semínka změní v gel)

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také dýňovou mramorovou bábovku nebo domácí mrkvový dort „mrkváč“.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama