BezHladovění.cz

RECEPT: Nejlepší ořechová bábovka? S mrkví a semínky

Čím vyšperkovat
nedělní tabuli a potěšit blízké? Třeba čerstvě upečenou domácí bábovkou s vůní
ořechů. Přihoďte k nim mrkve, pohankovou mouku a pár dalších ingrediencí… Výsledek
vás mile překvapí.

Nadýchaná bábovka s vlašskými ořechy a mrkví

Ingredience:

TIP: Kypřicí prášek bez fosfátů a lepku zařídí vláčné a nadýchané těsto nejen na bábovku, ale i domácí muffiny nebo sušenky.

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Postup:

  1. Lněná semínka
    zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. Vlašské ořechy
    rozemelte na moučku.
  3. Mrkve oškrábejte
    a nastrouhejte najemno.
  4. Ve velké míse smíchejte
    všechny suché ingredience, poté k nim přilijte mokré (včetně lněného
    gelu). Vše společně promíchejte.
  5. Těsto na bábovku
    nalijte do silikonové či nepřilnavé formy a dejte péct do předehřáté trouby na
    170 °C cca na 40-45 minut. Doba pečení závisí na typu trouby.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také dýňovou mramorovou bábovku nebo domácí mrkvový dort „mrkváč“.

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama