RECEPT: Nejlepší ořechová bábovka? S mrkví a semínky

Čím vyšperkovat

nedělní tabuli a potěšit blízké? Třeba čerstvě upečenou domácí bábovkou s vůní
ořechů. Přihoďte k nim mrkve, pohankovou mouku a pár dalších ingrediencí… Výsledek
vás mile překvapí.

Nadýchaná bábovka s vlašskými ořechy a mrkví

Ingredience:

  • 200 g bio pohankové mouky
  • ½ lžičky sody bikarbony (jedlé sody)
  • 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
  • 1 lžíce mletých lněných semínek + 3 lžíce vody
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g datlové pasty
  • 2 velké mrkve
  • 300 ml mandlového mléka
  • 50 ml bio kokosového oleje

TIP: Kypřicí prášek bez fosfátů a lepku zařídí vláčné a nadýchané těsto nejen na bábovku, ale i domácí muffiny nebo sušenky.

Postup:

  1. Lněná semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. Vlašské ořechy rozemelte na moučku.
  3. Mrkve oškrábejte a nastrouhejte najemno.
  4. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, poté k nim přilijte mokré (včetně lněného gelu). Vše společně promíchejte.
  5. Těsto na bábovku nalijte do silikonové či nepřilnavé formy a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 40-45 minut. Doba pečení závisí na typu trouby.

Počet porcí: 16

Doba přípravy: 2 hodiny, 45 minut (2 hodiny trvá, než se chia semínka změní v gel)

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také dýňovou mramorovou bábovku nebo domácí mrkvový dort „mrkváč“.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.