BezHladovění.cz

RECEPT: Mrkvový dort ala mrkváč bez bílé mouky a cukru

Mrkvový dort se těší velké oblibě široko daleko. Je úžasně vláčný díky obsažené mrkvi a rozinkám. Zároveň díky němu dostanete do těla trochu zeleniny. A to se vždy počítá.

Oblíbený „mrkváč“ zaboduje i u dětí, které zelenině urputně vzdorují. Tohle je verze ze spousty ořechů a rozinek. Bezlepkovou variantu snadno získáte výměnou ovesné mouky za pohankovou.

Mrkvový dort ala mrkváč Ingredience (dortová forma 16 cm)

Korpus

  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů + hrst celých vlašských oříšků
  • 1 hrnek ovesné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • Špetka soli
  • 2 lžičky skořice
  • Špetka muškátového oříšku
  • Hrst nesířených rozinek
  • 2 hrnky nastrouhané mrkve
  • 3 vejce
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce olivového oleje

Poleva/náplň

  • 200 g Philadelphie
  • Pár kapek citrónové šťávy + kůry
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • Skořice + vlašské ořechy na ozdobu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Připravíme si dvě velké mísy.
  3. V jedné smícháme pomleté vlašské ořechy s ovesnou moukou, práškem do pečiva,  solí, skořicí a muškátovým oříškem. Poté přidáme rozinky, ořechy a nakonec mrkev.
  4. V druhé misce rozšleháme vejce s javorovým sirupem a olivovým olejem.
  5. Mokré přísady přimícháme do mísy se suchými.
  6. Vyplníme těstem koláčovou formu a dáme péct asi na 40 minut.
  7. Zatímco se korpus peče, vyšleháme náplň z Philadelphie, citrónové šťávy, kůry, rozpuštěného kokosového oleje a kokosového cukru.
  8. Až bude korpus upečený, dáme jej vychladnout.
  9. Vychladlý korpus prořežeme na dvě části, které pomažeme náplní a spojíme.
  10. Zbytkem náplně pomažeme povrch dortu. Nakonec zdobíme skořicí, ořechy atd.

Mrkvový dort báječně chutná k odpolední kávě, čaji i ovocnému smoothie.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend