Jak se o Vánocích vyhnout zažívacím potížím? Debužírujte s mírou a hýbejte se s vírou, že svému zažívání ulehčíte, když příjem pitné vody navýšíte a vlákninu do jídelníčku zařadíte. Jinými slovy správně...
Kategorie - Recepty s jablky
Jablka právem platí za symbol zdraví. Obsahují vitaminy A, B1, B2, B3, B6, C a E, více než 30 minerálních látek, flavonoidy, antioxidanty, vlákninu a enzymy podporující trávení.
Staré české pořekadlo tvrdí, že jedno jablko denně vydá za tisíc doktorů. Umí detoxikovat a regenerovat organismus, působí proti zácpě i průjmu a urychlují uzdravení při chřipce a nachlazení. Pozitivně působí i při chronických a autoimunitních onemocněních, jako je dna, revmatismus, chudokrevnost, migrenózní stavy a vysoký krevní tlak. Látky obsažené v jablkách dokonce umí snižovat vysokou hladinu cholesterolu v krvi.
A jaké recepty z jablek zvolit? Klasikou jsou různé jablečné koláče, buchty, jablka v županu, žemlovka nebo jablečný závin. Skvěle chutnají i jablečné kompoty a džemy. Pro odlehčení je můžete vyzkoušet jako součást salátu, povzbuzující smoothie nebo čerstvě vylisovanou šťávu.