Kategorie - Recepty s jablky

Jablka právem platí za symbol zdraví. Obsahují vitaminy A, B1, B2, B3, B6, C a E, více než 30 minerálních látek, flavonoidy, antioxidanty, vlákninu a enzymy podporující trávení.

Staré české pořekadlo tvrdí, že jedno jablko denně vydá za tisíc doktorů. Umí detoxikovat a regenerovat organismus, působí proti zácpě i průjmu a urychlují uzdravení při chřipce a nachlazení. Pozitivně působí i při chronických a autoimunitních onemocněních, jako je dna, revmatismus, chudokrevnost, migrenózní stavy a vysoký krevní tlak. Látky obsažené v jablkách dokonce umí snižovat vysokou hladinu cholesterolu v krvi.

A jaké recepty z jablek zvolit? Klasikou jsou různé jablečné koláče, buchty, jablka v županu, žemlovka nebo jablečný závin. Skvěle chutnají i jablečné kompoty a džemy. Pro odlehčení je můžete vyzkoušet jako součást salátu, povzbuzující smoothie nebo čerstvě vylisovanou šťávu.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Krémová ovesná kaše s cuketou

Napadlo vás nastavit kaši cuketou? Cuketou, díky její neutrální chuti, zahustíte kdejaký pokrm. Kaše díky ní nabyde nejen na objemu, ale také co do nutričních hodnot. Promění se v krémově jemnou záležitost plnou zdraví...

RECEPT: Bezlepkové ořechové řezy

Další jídlo podzimu je tu. Máte nadbytek ořechů? Šup s nimi do trouby v podobě posypky. Na křehkém, pohankovém těstě a jablečném podkladu dotáhnou chuť dezertu do nebeských výšin. Ořechové řezy bez lepku Ingredience: 1...