reklama
eshop-tycinky-red-berries-0419-cz-1557125591.jpg
BezHladovění.cz

RECEPT: Zdravý jablečný závin z celozrnné špaldové mouky

Jablečný štrůdl je nedílnou součástí vánočního menu. Dokonalou tečkou může být i netažený, či připravený z jiného než listového těsta. Například ten náš, z celozrnné mouky, provoněný skořicí a oříšky, nezatíží vaše bříška jako jiné moučníky.

Jablečný štrůdl – součást zdravého štědrovečerního menu

Ingredience:

jablečný štrůdl – součást zdravého štědrovečerního menu

Postup:

  1. Fazole spolu s kokosovým mlékem a solí rozmixujte do krémové konzistence.
  2. Do rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.
  3. Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.
  4. Mezitím vlašské ořechy namelte najemno a jablka nastrouhejte nahrubo.
  5. Nastrouhaná jablka zbavte přebytečné šťávy, poprašte je skořicí a přisypte k nim rozinky (spařené vroucí vodou).
  6. Odležené těsto rovnoměrně rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm.
  7. Povrch těsta posypte částí ořechové moučky, na ní rozprostřete jablka a opatrně je zaviňte.
  8. Závin i s pečicím papírem přendejte na plech, potřete ho mlékem, posypte zbylou ořechovou drtí a dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 30–40 minut do zezlátnutí. Průběžně jej kontrolujte.
  9. Upečený závin nechte vychladnout při pokojové teplotě.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Je-li těsto příliš řídké, přisypte mouku, drobíli-se, přilijte mléko.

TIP: Místo jablek můžete použít jiné ovoce, mák či tofu tvaroh oslazený datlovým sirupem.

Přejeme dobrou chuť!

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama