Kategorie - Recepty s chilli

Chilli papričky neboli feferonky patří k nejoblíbenějším druhům koření. Obsahují množství vitaminu C, karotenoidy a také vitaminů skupiny B. Dále řadu minerálních látek, jako je draslík, hořčík, mangan a železo.

Pojídání chilli papriček podporuje chuť k jídlu a urychluje trávení. Chilli papričky zlepšují celkovou odolnost organismu, snižují cholesterol i hladinu cukru v krvi, pomáhají při hubnutí a působí proti zánětům.

Čerstvé i sušené chilli je neodmyslitelnou součástí mexické a thajské kuchyně. Pálivé i sladké odrůdy se používají do omáček, chutney, dresinků, na dochucení ryb, drůbeže a pečiva. Čerstvé chilli papričky se také nakládají do sladkokyselého nálevu, který lehce stáhne ostrost a prodlouží jejich trvanlivost.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Kari z červené řepy

Jíte očima? Kari z červené řepy na vás udělá dojem. O dokonalý chuťový zážitek se postará směs kokosového mléka, kmínu, zázvoru, chilli a kari koření. Kari s červenou řepou a kešu ořechy Ingredience: Menší červená řepa...