Zdravý a levný oběd, který jednoduše zabalíte do krabičky. Přesně tyhle nároky splňují čočkové špalíčky dokřupava pečené v troubě. Poslouží i jako alternativa masových karbanátků k rajčatovým nebo indickým omáčkám.
Dokřupava pečené čočkové špalky
Ingredience:
- 250 g červené čočky
- 3 lžíce rýžové mouky
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky chilli vloček
- 5 snítek čerstvého koriandru
- Šťáva z ½ limetky
- Lžička bio sušené citrónové kůry
- Špetka himalájské soli
Doporučujeme
Postup:
- Čočku namočte alespoň na 6 až 8 hodin do dostatečného množství vody.
- Vodu z nabobtnalé čočky slijte a čočku nechte okapat.
- Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Koriandr omyjte a nakrájejte nadrobno.
- Všechny ingredience vyjma mouky rozmixujte do konzistence hladké směsi.
- Do směsi přisypte mouku a vše zpracujte v lehce lepivé těsto.
- Z těsta vytvarujte stejně velké špalíčky, poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Během pečení špalíčky několikrát obraťte a ujistěte se, že jsou rovnoměrně opečené ze všech stran.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 9 hodin
TIP: Výborně chutnají s majonézou ze sóji.
TIP: Zeleninový salát a pečený brambor promění špalíčky v plnohodnotný hlavní chod.
Přejeme dobrou chuť!