RECEPT: Křupavé pečené špalíčky z červené čočky

Zdravý a levný oběd, který jednoduše zabalíte do krabičky. Přesně tyhle nároky splňují čočkové špalíčky dokřupava pečené v troubě. Poslouží i jako alternativa masových karbanátků k rajčatovým nebo indickým omáčkám.

Dokřupava pečené čočkové špalky

Ingredience:

  • 250 g červené čočky
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky chilli vloček
  • 5 snítek čerstvého koriandru
  • Šťáva z ½ limetky
  • Lžička bio sušené citrónové kůry
  • Špetka himalájské soli

Postup:

  1. Čočku namočte alespoň na 6 až 8 hodin do dostatečného množství vody.
  2. Vodu z nabobtnalé čočky slijte a čočku nechte okapat.
  3. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  4. Koriandr omyjte a nakrájejte nadrobno.
  5. Všechny ingredience vyjma mouky rozmixujte do konzistence hladké směsi.
  6. Do směsi přisypte mouku a vše zpracujte v lehce lepivé těsto.
  7. Z těsta vytvarujte stejně velké špalíčky, poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Během pečení špalíčky několikrát obraťte a ujistěte se, že jsou rovnoměrně opečené ze všech stran.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 9 hodin

TIP: Výborně chutnají s majonézou ze sóji.

TIP: Zeleninový salát a pečený brambor promění špalíčky v plnohodnotný hlavní chod.

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.