BezHladovění.cz

RECEPT: Křupavé pečené špalíčky z červené čočky

Zdravý a levný oběd, který jednoduše zabalíte do krabičky. Přesně tyhle nároky splňují čočkové špalíčky dokřupava pečené v troubě. Poslouží i jako alternativa masových karbanátků k rajčatovým nebo indickým omáčkám.

Dokřupava pečené čočkové špalky

Ingredience:

PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Postup:

  1. Čočku namočte alespoň na 6 až 8 hodin do dostatečného množství vody.
  2. Vodu z nabobtnalé čočky slijte a čočku nechte okapat.
  3. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  4. Koriandr omyjte a nakrájejte nadrobno.
  5. Všechny ingredience vyjma mouky rozmixujte do konzistence hladké směsi.
  6. Do směsi přisypte mouku a vše zpracujte v lehce lepivé těsto.
  7. Z těsta vytvarujte stejně velké špalíčky, poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Během pečení špalíčky několikrát obraťte a ujistěte se, že jsou rovnoměrně opečené ze všech stran.

TIP: Výborně chutnají s majonézou ze sóji.

TIP: Zeleninový salát a pečený brambor promění špalíčky v plnohodnotný hlavní chod.

Přejeme dobrou chuť!

RECEPT: Křupavé pečené špalíčky z červené čočky
4 (80%) 4 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.