BezHladovění.cz

Podzimní jídelníček plný vitaminů II.

Podpořte svou imunitu těmi správnými potravinami, plnými vitaminů, minerálů a antioxidantů. I když čerstvých surovin ubývá, s tímto jídelníčkem uvaříte rychle, dietně a ještě si pochutnáte.

3 tipy, jak podpořit podzimní imunitu:

  1. Spěte, co nejvíc můžete. Jakmile na vás padne únava, odpočiňte si. Ono se to nezblázní.
  2. Po příchodu domů z venku si umyjte ruce a převlečte se do domácího oblečení. I v textiliích se drží zákeřné mikroby.
  3. Pokud to jde, vyhýbejte se místům, kam chodí hodně lidí – nákupním centrům, úřadům apod.

Pondělí

Snídaně: Jáhlová kaše s hruškou, rýžovým sirupem, mandlemi a hrachovým proteinem

Svačina: Mandarinka, hrst vlašských oříšků

Oběd: Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, rajčaty, olivami a cuketou

Svačina: Vanilkový pudink z rýžového mléka

Večeře: Teplá rajčatová polévka s rýží

vanilkový pudink z rýžového mléka

Úterý

Snídaně: Oříšková granola s rozinkami a sójovým jogurtem

Svačina: Zakysaný mléčný nápoj, banán

Oběd: Kuřecí stehno na česneku a tymiánu

Svačina: Strouhané jablko s citrónovou šťávou a vlašskými oříšky

Večeře: Batátová polévka s kokosovým mlékem

kuřecí stehno na česneku a tymiánu

Středa

Snídaně: Rýžová kaše s medem, lyofilizovanými jahodami a malinami

Svačina: Směs ořechů, kiwi

Oběd: Dýňový guláš s fazolemi adzuki

Svačina: Celerové hranolky s pikantním dipem

Večeře: Rukola s pečenou červenou řepou a kozím sýrem

reklama

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  snadné recepty z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně
 

rukola s červenou řepou a kozím sýrem

Čtvrtek

Snídaně: Ovesné sušenky s čekankovou kávou

Svačina: Bílý jogurt s jablkem a skořicí

Oběd: Zelené kari s krůtím masem a rýží

Svačina: Pár kuliček červeného hroznového vína, hrst mandlí

Večeře: Dýňová polévka na thajský způsob

dýňová polévka na thajský způsob

Pátek

Snídaně: Palačinky s tvarohem a banánem

Svačina: Rýžové chlebíčky s mrkvovou pomazánkou

Oběd: Cizrnové karbanátky se salátkem z polníčku a rukoly

Svačina: Sójový jogurt, grapefruit

Večeře: Celozrnný chléb s mozzarellou, rajčetem a bazalkou

palačinky s tvarohem a banánem

Sobota

Snídaně: Dýňová mramorová bábovka z pohankové mouky

Svačina: Datlová tyčinka se strouhaným kokosem a kakaem

Oběd: Pečená pražma na bylinkách se šťouchanými brambory

Svačina: Zelný salát

Večeře: Míchaná vejce se špenátem

dýňová mramorová bábovka z pohankové mouky

Neděle

Snídaně: Vaječná omeleta se šunkou, mozzarellou a cherry rajčátky

Svačina: Teplý jablečný kompot

Oběd: Hovězí nudličky s mrkví, paprikou, cuketou a bambusovými výhonky s rýží

Svačina: Zlaté kiwi, hrst kešu oříšků

Večeře: Teplý fazolový salát se zeleninou

zlaté kiwi
Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Share via
Send this to a friend