BezHladovění.cz

RECEPT: Batátová polévka s kokosovým mlékem

Zeleninové krémy kralují podzimní kuchyni. Ideálně pořádně husté pomalu jako kaše, které pořádně zahřejí i zasytí. Když je navíc doplníte nějakou zajímavou posypkou, s polévkou si bohatě vystačíte a nebudete už toužit po druhém chodu.

Batátový krém s kokosovým mlékem a batátovými chipsy

Ingredience:

Polévka

  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 malá cibule
  • 2 velké sladké brambory
  • 1 brambora
  • 2 sušená rajčata
  • 3 hrnky vody/zeleninového vývaru
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • Sůl
  • Pepř

Batátové chipsy

  • 1 malá sladká brambora
  • Kokosový olej
  • Sůl
batátový krém

Postup:

  1. Na lžíci kokosového oleje orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme oškrabané a nakrájené brambory.
  3. Zalijeme vodou či vývarem, přidáme sušená rajčata, přivedeme k varu, stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 20 minut.
  4. Mezitím si připravíme batátové chipsy. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
  5. Sladkou bramboru omyjeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, pokapeme kokosovým olejem a dáme péct.
  6. Pečeme zhruba 10 minut po každé straně do zlatova.

Počet porcí: 4

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Batáty nakrájíme na tenké plátky pomocí mandolíny, struhadla, případně škrabky na brambory či ostrého nože.

Dobrou chuť!

P.S. Batáty můžete péct i celé – třeba s lososem a dýní. Ideální spojení chutí a vůní!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...