BezHladovění.cz

RECEPT: Batátová polévka s kokosovým mlékem

Zeleninové krémy kralují podzimní kuchyni. Ideálně pořádně husté pomalu jako kaše, které pořádně zahřejí i zasytí. Když je navíc doplníte nějakou zajímavou posypkou, s polévkou si bohatě vystačíte a nebudete už toužit po druhém chodu.

Batátový krém s kokosovým mlékem a batátovými chipsy

Ingredience: (4 porce)

Polévka

Batátové chipsy

batátový krém

Postup:

  1. Na lžíci kokosového oleje orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme oškrabané a nakrájené brambory.
  3. Zalijeme vodou či vývarem, přidáme sušená rajčata, přivedeme k varu, stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 20 minut.
  4. Mezitím si připravíme batátové chipsy. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
  5. Sladkou bramboru omyjeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, pokapeme kokosovým olejem a dáme péct.
  6. Pečeme zhruba 10 minut po každé straně do zlatova.

TIP: Batáty nakrájíme na tenké plátky pomocí mandolíny, struhadla, případně škrabky na brambory či ostrého nože.

Dobrou chuť!

P.S. Batáty můžete péct i celé – třeba s lososem a dýní. Ideální spojení chutí a vůní!

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...