BezHladovění.cz

RECEPT: Falafel neboli pečené cizrnové karbanátky

Jak připravit luštěniny chutně? Jedním z nejlepších způsobů je cizrnový falafel. Stává se z něj už taková klasika. Garantujeme, že jakmile jej jednou vyzkoušíte, určitě se k němu rádi brzy vrátíte.

Co je to falafel?

Bezmasý pokrm původem z Egypta. Originální recept na falafel sestává z různých bobů typických právě pro severní Afriku. V našich zeměpisných šířkách se připravuje nejčastěji jako cizrnové karbanátky pečené v troubě.

Falafel

Ingredience:

(cca 2 porce)

pecene-cizrnove-karbanatky

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Cizrnu slijeme a rozmixujeme s nadrobno nakrájenou šalotkou.
  3. Dochutíme česnekem, petrželí, koriandrem, římským kmínem, chilli, solí, pepřem a ještě chvíli mixujeme v hladkou hmotu.
  4. Tu dáme tuhnout do lednice zhruba na hodinu.
  5. Poté pomocí rukou tvarujeme menší kuličky, které rozložíme na pečicím papírem vyložený plech.
  6. Pokapeme olivovým olejem a dáme péct zhruba na 20 minut a pravidelně otáčíme. Případně můžeme i smažit na pánvi.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

TIP: Falafel se obvykle podává s jogurtovým dresinkem a seznamovou pastou tahini v pita chlebu, případně se salátem tabouleh (kuskus/bulgur s rajčaty, okurkou, jarní cibulkou, petrželí).

Přejeme dobrou chuť!

RECEPT: Falafel neboli pečené cizrnové karbanátky
3.3 (66.67%) 3 hlasů

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...