BezHladovění.cz

RECEPT: Jáhlová kaše na sladko s karamelizovaným kokosem

Vůbec nejoblíbenější snídaňovou kaší je bezesporu ta ovesná. Ale je to škoda, protože zrovna třeba jáhlová kaše je vynikající, bezlepková a plná vitamínů, vlákniny a minerálů. Zkuste ji!

Tento jáhlový recept je ideální třeba na víkendovou snídani, kdy nás čas netlačí a nastává ideální doba na rozmazlování se.

A máme tu i způsoby, jak si práci ulehčit… např. předvařit si obilovinu, uvařit si k obědu více přílohy a část odložit právě na ranní kaši.

Mimoto můžeme obilovinu rozmixovat na moučku. Výsledný efekt je pak úplně jiný…

Jáhlová kaše s karamelizovaným kokosem

Ingredience na 2 porce:

Kašejáhlová kaše s karamelizovaným kokosem

Karamelizovaný kokos

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
  2. Kokosové chipsy promícháme s mandlemi, kokosovým cukrem, skořicí a špetkou soli.
  3. Zakapeme roztopeným kokosovým olejem, opět důkladně promícháme a dáme péct zhruba na 10–15 minut.
  4. Jáhly v suchém stavu rozmixujeme ve výkonném mixéru na moučku. Tento krok můžeme vynechat, ale získáme tak mnohem jemnější a lahodnější kaši.
  5. Kokosové mléko s vodou nalijeme do rendlíku, přidáme kokosový olej, vanilkový extrakt, javorový sirup a přivedeme k varu.
  6. Přisypeme jáhly a za neustálého míchání vaříme zhruba 15 minut.
  7. Pokud je kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka.
  8. Kaši odstavíme z plotny, rozdělíme do misek, ozdobíme karamelizovaným kokosem, zakápneme javorovým sirupem a ihned podáváme.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Náš tip: Stejně jako polentová, i jáhlová kaše poměrně rychle tuhne a chutná opravdu nejlépe čerstvě připravená.

Přejeme dobrou chuť!

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama