BezHladovění.cz

RECEPT: Jáhlová kaše na sladko s karamelizovaným kokosem

Vůbec nejoblíbenější snídaňovou kaší je bezesporu ta ovesná. Ale je to škoda, protože zrovna třeba jáhlová kaše je vynikající, bezlepková a plná vitamínů, vlákniny a minerálů. Zkuste ji!

Tento jáhlový recept je ideální třeba na víkendovou snídani, kdy nás čas netlačí a nastává ideální doba na rozmazlování se.

A máme tu i způsoby, jak si práci ulehčit… např. předvařit si obilovinu, uvařit si k obědu více přílohy a část odložit právě na ranní kaši.

Mimoto můžeme obilovinu rozmixovat na moučku. Výsledný efekt je pak úplně jiný…

Ingredience:

Kaše

  • ½ hrnku jáhel v suchém stavu
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce javorového sirupu

Karamelizovaný kokos

  • ½ hrnku kokosových chipsů
  • ¼ hrnku mandlových plátků
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžička skořice
  • Špetka soli
  • 1 lžíce kokosového oleje
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
  2. Kokosové chipsy promícháme s mandlemi, kokosovým cukrem, skořicí a špetkou soli.
  3. Zakapeme roztopeným kokosovým olejem, opět důkladně promícháme a dáme péct zhruba na 10–15 minut.
  4. Jáhly v suchém stavu rozmixujeme ve výkonném mixéru na moučku. Tento krok můžeme vynechat, ale získáme tak mnohem jemnější a lahodnější kaši.
  5. Kokosové mléko s vodou nalijeme do rendlíku, přidáme kokosový olej, vanilkový extrakt, javorový sirup a přivedeme k varu.
  6. Přisypeme jáhly a za neustálého míchání vaříme zhruba 15 minut.
  7. Pokud je kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka.
  8. Kaši odstavíme z plotny, rozdělíme do misek, ozdobíme karamelizovaným kokosem, zakápneme javorovým sirupem a ihned podáváme.

Počet porcí: 2

Náš tip: Stejně jako polentová, i jáhlová kaše poměrně rychle tuhne a chutná opravdu nejlépe čerstvě připravená.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend