BezHladovění.cz

RECEPT: Zelené kari s krůtím masem

Krůtí maso se řadí mezi zdravé potraviny. Má ze všech druhů mas nejnižší obsah tuku, vysoké množství zinku a také vitamín B12. Dodává kvalitní bílkoviny. Krůtí prsa se hodí pro minutková jídla. Jedním z nich je i toto skvělé kari.

Zelené kari s krůtím masem

Ingredience:

  • 400 g krůtích prsou
  • 1 cibule
  • Řepkový olej
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 50 g zeleného kari
  • 2 polévkové lžíce kvalitní sójové omáčky
  • Sůl
  • Trocha bramborového škrobu na zahuštění
  • Máta na ozdobení
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Krůtí prsa omyjte a nakrájejte je na větší kostky či nudličky.
  2. Cibuli pokrájejte nadrobno.
  3. Do hluboké pánve nalijte olej.
  4. Na rozpálený olej vhoďte nakrájenou cibuli.
  5. Když zesklovatí, přidejte do pánve krůtí maso a ze všech stran orestujte.
  6. Přidejte kari, promíchejte a přilijte vývar.
  7. Pánev zakryjte a nechte probublávat cca 10 minut, dokud se vývar nezredukuje.
  8. Poté přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a sůl.
  9. Nechte opět provařit, dokud se tekutina nezredukuje.
  10. Pokud se vám zdá omáčka řídká, smíchejte trochu bramborového škrobu v troše vody, rozmíchaný škrob vlijte do omáčky a nechte 10 minut provařit.
  11. Podávejte s rýží, zdobené čerstvou mátou.

Počet porcí: 2

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Nenechte si ujít skvělý tip, jak zredukovat kalorie z rýže až o polovinu.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Share via
Send this to a friend