BezHladovění.cz

RECEPT: Zelené kari s krůtím masem

Krůtí maso se řadí mezi zdravé potraviny. Má ze všech druhů mas nejnižší obsah tuku, vysoké množství zinku a také vitamín B12. Dodává kvalitní bílkoviny. Krůtí prsa se hodí pro minutková jídla. Jedním z nich je i toto skvělé kari.

Zelené kari s krůtím masem

Ingredience na 2 porce:

zelené kari s krůtím masem

Postup:

  1. Krůtí prsa omyjte a nakrájejte je na větší kostky či nudličky.
  2. Cibuli pokrájejte nadrobno.
  3. Do hluboké pánve nalijte olej.
  4. Na rozpálený olej vhoďte nakrájenou cibuli.
  5. Když zesklovatí, přidejte do pánve krůtí maso a ze všech stran orestujte.
  6. Přidejte kari, promíchejte a přilijte vývar.
  7. Pánev zakryjte a nechte probublávat cca 10 minut, dokud se vývar nezredukuje.
  8. Poté přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a sůl.
  9. Nechte opět provařit, dokud se tekutina nezredukuje.
  10. Pokud se vám zdá omáčka řídká, smíchejte trochu bramborového škrobu v troše vody, rozmíchaný škrob vlijte do omáčky a nechte 10 minut provařit.
  11. Podávejte s rýží, zdobené čerstvou mátou.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Nenechte si ujít skvělý tip, jak zredukovat kalorie z rýže až o polovinu.

Jak se vám článek líbí?

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.