Krůtí maso se řadí mezi zdravé potraviny. Má ze všech druhů mas nejnižší obsah tuku, vysoké množství zinku a také vitamín B12. Dodává kvalitní bílkoviny. Krůtí prsa se hodí pro minutková jídla. Jedním z nich je i toto skvělé kari.
Zelené kari s krůtím masem
Ingredience:
- 400 g krůtích prsou
- 1 cibule
- Řepkový olej
- 200 ml kuřecího vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 50 g zeleného kari
- 2 polévkové lžíce kvalitní sójové omáčky
- Sůl
- Trocha bramborového škrobu na zahuštění
- Máta na ozdobení
Postup:
- Krůtí prsa omyjte a nakrájejte je na větší kostky či nudličky.
- Cibuli pokrájejte nadrobno.
- Do hluboké pánve nalijte olej.
- Na rozpálený olej vhoďte nakrájenou cibuli.
- Když zesklovatí, přidejte do pánve krůtí maso a ze všech stran orestujte.
- Přidejte kari, promíchejte a přilijte vývar.
- Pánev zakryjte a nechte probublávat cca 10 minut, dokud se vývar nezredukuje.
- Poté přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a sůl.
- Nechte opět provařit, dokud se tekutina nezredukuje.
- Pokud se vám zdá omáčka řídká, smíchejte trochu bramborového škrobu v troše vody, rozmíchaný škrob vlijte do omáčky a nechte 10 minut provařit.
- Podávejte s rýží, zdobené čerstvou mátou.
Počet porcí: 2
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Nenechte si ujít skvělý tip, jak zredukovat kalorie z rýže až o polovinu.
reklama