Dýni lze v kuchyni využít na nespočet způsobů. Takové bábovce navíc dodá přirozeně sladkou chuť i vláčnou konzistenci. Neváhejte a vyzkoušejte ji i vy!
Dýňová mramorová bábovka bez cukru
Ingredience na malou formu:
- 200 ml rostlinného mléka
- 75 g pohankové mouky
- 1 pl arašídového másla
- 4 pl dýňového pyré
- 1 pl tmavého karobového prášku
- 1 čl mleté skořice
- ½ čl mletého kardamomu
Postup:
- V mléce rozšleháme arašídové máslo.
- Přidáme dýňové pyré a všechny tři ingredience spolu ušleháme do hladka.
- Následně k nim přisypeme koření i mouku.
- Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné z nich přidáme karob.
- Nakonec obě těsta střídavě vylijeme do silikonové/nepřilnavé formy na pečení a pečeme v troubě při 160 °C cca 25 minut.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
TIP: Před podáváním můžete bábovku poprášit skořicí a polít ji vysoce-procentní rozpuštěnou čokoládou.
Přejeme dobrou chuť!
Podívejte se i na naše další zdravé recepty z arašídového másla.
reklama