BezHladovění.cz

RECEPT: Dýňová mramorová bábovka z pohankové mouky

Dýni lze v kuchyni využít na nespočet způsobů. Takové bábovce navíc dodá přirozeně sladkou chuť i vláčnou konzistenci. Neváhejte a vyzkoušejte ji i vy!

Dýňová mramorová bábovka bez cukru

Ingredience na malou formu:

  • 200 ml rostlinného mléka
  • 75 g pohankové mouky
  • 1 pl arašídového másla
  • 4 pl dýňového pyré
  • 1 pl tmavého karobového prášku
  • 1 čl mleté skořice
  • ½ čl mletého kardamomu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. V mléce rozšleháme arašídové máslo.
  2. Přidáme dýňové pyré a všechny tři ingredience spolu ušleháme do hladka.
  3. Následně k nim přisypeme koření i mouku.
  4. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné z nich přidáme karob.
  5. Nakonec obě těsta střídavě vylijeme do silikonové/nepřilnavé formy na pečení a pečeme v troubě při 160 °C cca 25 minut.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 45 minut

TIP: Před podáváním můžete bábovku poprášit skořicí a polít ji vysoce-procentní rozpuštěnou čokoládou.

Přejeme dobrou chuť!

Podívejte se i na naše další zdravé recepty z arašídového másla.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend