BezHladovění.cz

RECEPT: Dýňová mramorová bábovka z pohankové mouky

Dýni lze v kuchyni využít na nespočet způsobů. Takové bábovce navíc dodá přirozeně sladkou chuť i vláčnou konzistenci. Neváhejte a vyzkoušejte ji i vy!

Dýňová mramorová bábovka bez cukru

Ingredience na malou formu:

dýňová bábovka

Postup:

  1. V mléce rozšleháme arašídové máslo.
  2. Přidáme dýňové pyré a všechny tři ingredience spolu ušleháme do hladka.
  3. Následně k nim přisypeme koření i mouku.
  4. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné z nich přidáme karob.
  5. Nakonec obě těsta střídavě vylijeme do silikonové/nepřilnavé formy na pečení a pečeme v troubě při 160 °C cca 25 minut.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

TIP: Před podáváním můžete bábovku poprášit skořicí a polít ji vysoce-procentní rozpuštěnou čokoládou.

Přejeme dobrou chuť!

Podívejte se i na naše další zdravé recepty z arašídového másla.

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama