BezHladovění.cz

RECEPT: Dýňový guláš s fazolemi adzuki

Podzim udeřil v plné síle a nezbývá nám, než se uchýlit k sytějším, hřejivým pokrmům. Ale ono to není vůbec špatné. Až se nabažíte klasiky, jako jsou dýňové polévky či rizota, vzpomeňte si na tento trochu netradiční guláš.

reklama

Věříme, že potěší vaše chuťové pohárky a zahřeje na těle!

Dýňový adzuki guláš

Ingredience:

  • 80 g fazolek adzuki v suchém stavu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká fialová cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší dýně Hokkaidó
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • Čerstvý tymián
  • Čerstvý rozmarýn
  • 2 lžičky uzené papriky
  • Sůl, pepř

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Postup:

  1. Fazolky adzuki přes noc namočíme.
  2. Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.
  3. Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.
  4. Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.
  5. Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.
  6. Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.
  7. Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.
  8. Vaříme zhruba ještě 15 minut.
  9. V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.
  10. Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Počet porcí: 2

Přejeme dobrou chuť!

P. S. Zbyla vám ještě nějaká dýně? Zkuste z ní připravit báječné placičky se šalvějí nebo zdravý koláč.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům