Podzim udeřil v plné síle a nezbývá nám, než se uchýlit k sytějším, hřejivým pokrmům. Ale ono to není vůbec špatné. Až se nabažíte klasiky, jako jsou dýňové polévky či rizota, vzpomeňte si na tento trochu netradiční guláš.
Věříme, že potěší vaše chuťové pohárky a zahřeje na těle!
Dýňový adzuki guláš
Ingredience:
- 80 g fazolek adzuki v suchém stavu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká fialová cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 menší dýně Hokkaidó
- 1 plechovka loupaných rajčat
- Čerstvý tymián
- Čerstvý rozmarýn
- 2 lžičky uzené papriky
- Sůl, pepř
Postup:
- Fazolky adzuki přes noc namočíme.
- Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.
- Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.
- Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.
- Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.
- Vaříme zhruba ještě 15 minut.
- V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.
- Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.
Počet porcí: 2
Přejeme dobrou chuť!
P. S. Zbyla vám ještě nějaká dýně? Zkuste z ní připravit báječné placičky se šalvějí nebo zdravý koláč.
reklama