BezHladovění.cz

RECEPT: Dýňový guláš s fazolemi adzuki

Podzim udeřil v plné síle a nezbývá nám, než se uchýlit k sytějším, hřejivým pokrmům. Ale ono to není vůbec špatné. Až se nabažíte klasiky, jako jsou dýňové polévky či rizota, vzpomeňte si na tento trochu netradiční guláš.

Věříme, že potěší vaše chuťové pohárky a zahřeje na těle!

Dýňový adzuki guláš

Ingredience:

(2 porce)

gulas z dyne s fazolemi adzuki

Postup:

  1. Fazolky adzuki přes noc namočíme.
  2. Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.
  3. Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.
  4. Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.
  5. Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.
  6. Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.
  7. Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.
  8. Vaříme zhruba ještě 15 minut.
  9. V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.
  10. Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Přejeme dobrou chuť!

P. S. Zbyla vám ještě nějaká dýně? Zkuste z ní připravit báječné placičky se šalvějí nebo zdravý koláč.

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...