BezHladovění.cz

RECEPT: Celerové hranolky s pikantním dipem

Na podzim a v zimě bývá výběr zeleniny chudší – zůstává hlavně ta kořenová. Ale nebojte: i z mála jdou vykouzlit zázraky. Celerové hranolky si zamilují i ti, kdo doteď tomuto afrodiziaku neholdovali.

Celer má antibakteriální účinky, posiluje imunitu, dezinfikuje sliznice, zbavuje přebytečné vody, čímž pomáhá s hubnutím….A tak bychom mohli pokračovat ještě dlouho. Zkrátka a dobře: Nezatracujte celer jen kvůli výraznému aromatu. Právě jemu vděčí za většinu blahodárných účinků. Vyzkoušejte jeden z nejoblíbenějších receptů!

Celerové hranolky s pikantním dipem

Ingredience na 2 porce:

Celerové hranolky

Pikantní dip

celerové hranolky

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Celer ostrouháme a nakrájíme na tenké špalíčky.
  3. Přendáme jej do mikrotenového sáčku, dochutíme solí, uzenou paprikou a kapkou olivového oleje.
  4. Sáček důkladně zavážeme, protřepeme a rukama promneme, aby se každý kousek celeru obalil kořením a olejem.
  5. Pak už jen vysypeme na pečicím papírem vyložený plech.
  6. Pečeme asi 30 minut. Občas promícháme.
  7. Na dip jednoduše prošleháme tahini pastu se sambal oelek, olivovým olejem, citrónovou šťávou a vodou. Dochutíme nasekanými rajčaty, česnekem a solí.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Celerové hranolky si vychutnáte teplé i studené. Hodí se jako rychlá svačinka pro hosty, nebo zdravý mls u televize.

TIP: Hranolky se báječně hodí také do celerové polévky. Pokud by vám zbyl dip, využijte jej třeba do sendvičů nebo zeleninového salátu jako součást zálivky…

Přejeme dobrou chuť!

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...