Kategorie - Recepty s vejcem

Slepičí vajíčka nabízejí nejrychlejší a nejlevnější cestu, jak doplnit hodnotné živočišné bílkoviny. Průměrné 50gramové vajíčko dodá 6 g bílkovin, 5 gramů tuků a hotový koktejl vitaminů a minerálů.

Ačkoli obsahují cca 212 mg cholesterolu, celkový cholesterolový profil v krvi zlepšují – zvyšují hladinu hodného HDL typu a částice škodlivého LDL typu mění na méně nebezpečné. Vejce také podporují imunitu, štítnou žlázu, srdce, pleť a vlasy, oči, paměť nebo duševní zdraví.

Při výběru upřednostněte vajíčka z bio chovu. Lépe chutnají, voní a hlavně neobsahují nežádoucí příměsi. Vychutnejte si je vařená naměkko nebo natvrdo, míchaná či smažená jako „volské oko“ či omelety. Když nemáte čas nazbyt, rozklepněte celé vajíčko do sklenice a dejte ho na minutu do mikrovlnky.

Přečtěte si více v našem magazínu:

Recept na domácí proteinové palačinky

RECEPT: Domácí proteinové palačinky

Tyto proteinové palačinky prostě nemají chybu! Jsou bleskově rychlé a neobsahují skoro žádné sacharidy, takže si je můžete dopřát kdykoliv chcete. Palačinky s proteinem vám zaberou asi 5 minut, z uvedených surovin...

3 recepty z květáku

Květák je velmi zdravou, ale bohužel často opomíjenou zeleninou, kterou lze v kuchyni využít na nespočet zajímavých způsobů. Vyzkoušejte 3 z našich nejoblíbenějších receptů! Květák má – podobně jako ostatní...

3 nejlepší francouzské quiche

Představme si quiche, slaný francouzský koláč, bez kterého by kdejaká česká kavárna již nedala ani ránu. Střední náročnost nás vůbec nemusí odrazovat, protože výsledek stojí za to. Vyzkoušejte naše 3 nejoblíbenější...

3 recepty z bílého chřestu

Bílý chřest je pravděpodobně méně známý než ten zelený, nicméně je stejně chutný. Chřest nemůže žádné jídlo zkazit, naopak. Je výborný jako příloha i hlavní chod. Vyzkoušejte s námi rizoto v jarním stylu...

3 moučníky z rebarbory

V obchodech se začíná objevovat čerstvá rebarbora, která bývá z jara nejšťavnatější. Tak co ji zapojit do jídelníčku? Na chuti na sladké není nic špatného, když si uhlídáme snědené množství a domácí kvalitu...

RECEPT: Velikonoční nádivka

Velikonoční svátky jsou pomalu tady a s nimi i typické jarní pokrmy, jakými jsou beránek, mazanec, pučálka, jidáše, špenátové pokrmy, jarní polévky, vajíčková pomazánka, jehněčí a mnoho dalších. Dnes bude řeč o...