BezHladovění.cz

RECEPT: Velikonoční sekaná zdravě a rychle

Domácí sekaná se připravuje z mletého masa. Většinou z mixu hovězího a vepřového. Pokud zvolíte libovější kousky masa a celozrnnou strouhanku, získáte vyvážený a zdravý pokrm.

Zkuste tuto „luxusnější“ verzi velikonoční sekané. Obsahuje vařená vejce, která o svátcích zbydou v každé domácnosti.

Velikonoční domácí sekaná z mletého masa

Ingredience:

zdravá velikonoční sekaná

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  2. Maso dejte do větší mísy, přidejte prolisovaný česnek, hořčici, trošku soli, majoránku, kmín, pepř a syrová vejce.
  3. Přidejte cca 100 g strouhanky. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla pevná a celistvá směs.
  4. Pokud je směs tekutější, přidejte ještě strouhanku.
  5. Formu na chleba vymažte troškou oleje.
  6. Do formy dejte polovinu masové směsi, na směs položte uvařená vajíčka.
  7. Druhou polovinou masové směsi vajíčka zakryjte.
  8. Namočte si ruce ve vodě a sekanou nahoře ještě uhlaďte, aby měla hezký tvar.
  9. Dejte péct do trouby na 50 minut.
  10. Podávejte se šťouchanými brambory či celerem.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ke svátkům jara se báječně hodí také zdravé recepty z jehněčího masa.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

reklama