BezHladovění.cz

RECEPT: Velikonoční sekaná zdravě a rychle

Domácí sekaná se připravuje z mletého masa. Většinou z mixu hovězího a vepřového. Pokud zvolíte libovější kousky masa a celozrnnou strouhanku, získáte vyvážený a zdravý pokrm.

reklama

Zkuste tuto „luxusnější“ verzi velikonoční sekané. Obsahuje vařená vejce, která o svátcích zbydou v každé domácnosti.

Velikonoční domácí sekaná z mletého masa

Ingredience:

  • 640 g mixu libového hovězího a vepřového mletého masa (například plece)
  • 100 g strouhanky z celozrnného pečiva
  • 3 vařená vejce
  • 3 syrová vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Hrstka sušené majoránky
  • Špetka drceného kmínu
  • Řepkový olej

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  2. Maso dejte do větší mísy, přidejte prolisovaný česnek, hořčici, trošku soli, majoránku, kmín, pepř a syrová vejce.
  3. Přidejte cca 100 g strouhanky. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla pevná a celistvá směs.
  4. Pokud je směs tekutější, přidejte ještě strouhanku.
  5. Formu na chleba vymažte troškou oleje.
  6. Do formy dejte polovinu masové směsi, na směs položte uvařená vajíčka.
  7. Druhou polovinou masové směsi vajíčka zakryjte.
  8. Namočte si ruce ve vodě a sekanou nahoře ještě uhlaďte, aby měla hezký tvar.
  9. Dejte péct do trouby na 50 minut.
  10. Podávejte se šťouchanými brambory či celerem.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ke svátkům jara se báječně hodí také zdravé recepty z jehněčího masa.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům