RECEPT: Velikonoční sekaná zdravě a rychle

Domácí sekaná se připravuje z mletého masa. Většinou z mixu hovězího a vepřového. Pokud zvolíte libovější kousky masa a celozrnnou strouhanku, získáte vyvážený a zdravý pokrm.


Zkuste tuto „luxusnější“ verzi velikonoční sekané. Obsahuje vařená vejce, která o svátcích zbydou v každé domácnosti.

Velikonoční domácí sekaná z mletého masa

Ingredience:

zdravá velikonoční sekaná

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  2. Maso dejte do větší mísy, přidejte prolisovaný česnek, hořčici, trošku soli, majoránku, kmín, pepř a syrová vejce.
  3. Přidejte cca 100 g strouhanky. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla pevná a celistvá směs.
  4. Pokud je směs tekutější, přidejte ještě strouhanku.
  5. Formu na chleba vymažte troškou oleje.
  6. Do formy dejte polovinu masové směsi, na směs položte uvařená vajíčka.
  7. Druhou polovinou masové směsi vajíčka zakryjte.
  8. Namočte si ruce ve vodě a sekanou nahoře ještě uhlaďte, aby měla hezký tvar.
  9. Dejte péct do trouby na 50 minut.
  10. Podávejte se šťouchanými brambory či celerem.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ke svátkům jara se báječně hodí také zdravé recepty z jehněčího masa.

RECEPT: Velikonoční sekaná zdravě a rychle
5 (100%) 1 hlasů