reklama
BezHladovění.cz

RECEPT: Velikonoční nádivka

Velikonoční svátky jsou pomalu tady a s nimi i typické jarní pokrmy, jakými jsou beránek, mazanec, pučálka, jidáše, špenátové pokrmy, jarní polévky, vajíčková pomazánka, jehněčí a mnoho dalších.

Dnes bude řeč o velikonoční nádivce. Druhů je nespočet… zvolili jsme bezmasou variantu, kde je maso nahrazeno uzeným tofu. Nádivka navíc obsahuje i tradiční vejce. Nedostatku bílkovin se tak rozhodně bát nemusíte.

Velikonoční nádivka

Ingredience:

  • cca 200 g celozrnného kváskového pečiva
  • 100 ml rostlinného mléka
  • 4 bio vejce
  • 200 g uzeného tofu
  • 2 hrnky baby špenátu
  • hrst hladkolisté petržele
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Pečivo si nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme ho mlékem, aby změklo.
  3. Přidáme žloutky, nastrouhané tofu, omytý špenát, petržel.
  4. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a lahůdkovým droždím.
  5. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, opatrně zapracujeme, případně ještě dochutíme a vložíme do zapékací nádoby a pečeme zhruba 45 minut.

příprava nádivky

Velikonoční nádivka můžete podávat jak právě vytaženou z trouby, tak i za studena po jejím odležení. Dobrou chuť Vám přejeme!

velikonoční nádivka

A jaké velikonoční recepty doma vaříte vy? Napište nám třeba na Facebooku!

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama