BezHladovění.cz

RECEPT: Velikonoční nádivka

Velikonoční svátky jsou pomalu tady a s nimi i typické jarní pokrmy, jakými jsou beránek, mazanec, pučálka, jidáše, špenátové pokrmy, jarní polévky, vajíčková pomazánka, jehněčí a mnoho dalších.

Dnes bude řeč o velikonoční nádivce. Druhů je nespočet… zvolili jsme bezmasou variantu, kde je maso nahrazeno uzeným tofu. Nádivka navíc obsahuje i tradiční vejce. Nedostatku bílkovin se tak rozhodně bát nemusíte.

Velikonoční nádivka

Ingredience:

  • cca 200 g celozrnného kváskového pečiva
  • 100 ml rostlinného mléka
  • 4 bio vejce
  • 200 g uzeného tofu
  • 2 hrnky baby špenátu
  • hrst hladkolisté petržele
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíce lahůdkového droždí

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Pečivo si nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme ho mlékem, aby změklo.
  3. Přidáme žloutky, nastrouhané tofu, omytý špenát, petržel.
  4. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a lahůdkovým droždím.
  5. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, opatrně zapracujeme, případně ještě dochutíme a vložíme do zapékací nádoby a pečeme zhruba 45 minut.

příprava nádivky

Velikonoční nádivka můžete podávat jak právě vytaženou z trouby, tak i za studena po jejím odležení. Dobrou chuť Vám přejeme!

velikonoční nádivka

A jaké velikonoční recepty doma vaříte vy? Napište nám třeba na Facebooku!

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...