BezHladovění.cz

RECEPT: Kuřecí roláda plněná sýrovou nádivkou

Hledáte tip na roládu, která se vždy povede? Zkuste tuhle. Kuřecí prsa nabízí skvělý zdroj kvalitních živočišných bílkovin. Recept je velmi lehký, zdravý a uctíte s ním i vzácnou návštěvu.

Kuřecí roláda, která se vždy povede

Ingredience na 4 porce:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 4 celozrnné kaiserky
  • 50 g sýra Gran Moravia nastrouhaného najemno
  • 20 g másla
  • 200 ml polotučného mléka
  • 1 vejce
  • Špetka muškátového oříšku
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • Svazek čerstvé listové petrželky
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

TIP: Nezapomeňte na párátka a alobal.

kuřecí roláda plněná sýrovou nádivkou

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Kaiserky nakrájejte na kostky a dejte je do mísy.
  3. Petrželku nasekejte nadrobno a přidejte ji k pečivu.
  4. Přidejte mléko, vejce, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, muškátový oříšek a jedlou sodu.
  5. Rukama vše zpracujte tak, aby vzniklo celistvé těsto vhodné na nádivku.
  6. Kuřecí prso v půli nakrojte a rozevřete.
  7. Paličkou na maso rozevřené prso trošku naklepejte, aby se ztenčilo a plocha prsa zvětšila.
  8. Prso osolte, opepřete a vložte nádivku. Tu rozprostřete doprostřed masa po celé délce.
  9. Prso nyní zarolujte a pomocí párátek jej spojte.
  10. Takto postupujte se všemi prsíčky.
  11. Hotové rolky vložte do větší zapékací mísy.
  12. K rolkám přidejte plátky masa.
  13. Pečicí mísu/formu zakryjte víkem, nebo přikryjte alobalem.
  14. Pečte asi hodinu dozlatova.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Podávejte s bramborovou kaší, nebo vařenými bramborami.

RECEPT: Kuřecí roláda plněná sýrovou nádivkou
5 (100%) 1 hlasů

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.