Hledáte tip na roládu, která se vždy povede? Zkuste tuhle. Kuřecí prsa nabízí skvělý zdroj kvalitních živočišných bílkovin. Recept je velmi lehký, zdravý a uctíte s ním i vzácnou návštěvu.
Kuřecí roláda, která se vždy povede
Ingredience:
- 600 g kuřecích prsou
- 4 celozrnné kaiserky
- 50 g sýra Gran Moravia nastrouhaného najemno
- 20 g másla
- 200 ml polotučného mléka
- 1 vejce
- Špetka muškátového oříšku
- 1 kávová lžička jedlé sody
- Svazek čerstvé listové petrželky
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
TIP: Nezapomeňte na párátka a alobal.
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Kaiserky nakrájejte na kostky a dejte je do mísy.
- Petrželku nasekejte nadrobno a přidejte ji k pečivu.
- Přidejte mléko, vejce, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, muškátový oříšek a jedlou sodu.
- Rukama vše zpracujte tak, aby vzniklo celistvé těsto vhodné na nádivku.
- Kuřecí prso v půli nakrojte a rozevřete.
- Paličkou na maso rozevřené prso trošku naklepejte, aby se ztenčilo a plocha prsa zvětšila.
- Prso osolte, opepřete a vložte nádivku. Tu rozprostřete doprostřed masa po celé délce.
- Prso nyní zarolujte a pomocí párátek jej spojte.
- Takto postupujte se všemi prsíčky.
- Hotové rolky vložte do větší zapékací mísy.
- K rolkám přidejte plátky masa.
- Pečicí mísu/formu zakryjte víkem, nebo přikryjte alobalem.
- Pečte asi hodinu dozlatova.
Počet porcí: 4
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Podávejte s bramborovou kaší, nebo vařenými bramborami.
reklama