Kategorie - Recepty s paprikou

Paprika obsahuje velké množství vitaminu C, provitamin A, lykopen a vlákninu. Nachází se v ní také kapsaicin, který určuje stupeň pálivosti. Čím více kapsaicinu plod má, tím je pálivější.

Díky lykopenu má silné antioxidační účinky, bojuje s volnými radikály a chrání tělo před vznikem nádorů. Vláknina podporuje trávení a působí preventivně proti zácpě. Paprika obsahuje minimum kalorií, a proto se hodí i do redukčních diet. Máte potíže s trávením? Pak plod oloupejte a zbavte se její slupky, která je hůře stravitelná. Kapsaicin podporuje činnost srdce, tiší bolest a má pozitivní vliv na štítnou žlázu.

Papriku si vychutnáte syrovou i tepelně upravenou. Výborná je v zeleninových salátech, plněná mletým masem a zapečená v troubě nebo jako součást různých masových a zeleninových směsí.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Čočkovo-kokosový dhal

Čočkový dhal patří mezi nejvýživnější jídla vůbec. Připravit ho jde na nespočet způsobů. My zvolili jednoduchou verzi, kterou zvládne i úplný začátečník. Stydět se ho servírovat ale nemusí i špičkový kuchař. Dhal ze...

RECEPT: Marocká omeleta bez vajec

Hledáte jednoduchý recept na slanou snídani, oběd nebo večeři? Pusťte se do omelety bez vajec. S cizrnou a marockým kořením vás chuťově příjemně překvapí. Cizrnová omeleta na marocký způsob Ingredience: Hrnek cizrnové...

RECEPT: Fit rajská omáčka bez protlaku

Rajská omáčka, které málokdo neodolá? Vyzkoušejte ji, a to ve fit verzi. Uvařená z čerstvých rajčat a směsi koření v dokonalém poměru si získá stálé místo nejen v dietním jídelníčku. Dietní omáčka z rajčat Ingredience:...