BezHladovění.cz

RECEPT: Čočkovo-kokosový dhal

Čočkový dhal patří mezi nejvýživnější jídla vůbec. Připravit ho jde na nespočet způsobů. My zvolili jednoduchou verzi, kterou zvládne i úplný začátečník. Stydět se ho servírovat ale nemusí i špičkový kuchař.

Dhal ze zelené čočky

Ingredience:

  • 400 g zelené čočky v suchém stavu
  • Plechovka plnotučného kokosového krému
  • Hrst cherry rajčátek
  • Stroužek česneku
  • Lžička římského kmínu
  • Lžička kari koření
  • Lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • Špetka himalájské soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Čočku přeberte a důkladně propláchněte.
  2. Propláchnutou čočku namočte alespoň na hodinu do vody.
  3. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  4. Rajčátka rozkrojte napůl.
  5. Na trošce vody zpěňte česnek spolu s kořením.
  6. Po chvilce přidejte rajčátka, slitou čočku a kokosový krém.
  7. Vše duste pod pokličkou alespoň 35 minut. Obsah hrnce průběžně promíchávejte. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 1 hodina, 35 minut

TIP: Dhal podávejte s hnědou rýží a lžící kokosového jogurtu.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte i další recepty z čočky podle BezHladovění.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend