Čočkový dhal patří mezi nejvýživnější jídla vůbec. Připravit ho jde na nespočet způsobů. My zvolili jednoduchou verzi, kterou zvládne i úplný začátečník. Stydět se ho servírovat ale nemusí i špičkový kuchař.
Dhal ze zelené čočky
Ingredience:
- 400 g zelené čočky v suchém stavu
- Plechovka plnotučného kokosového krému
- Hrst cherry rajčátek
- Stroužek česneku
- Lžička římského kmínu
- Lžička kari koření
- Lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky chilli vloček
- Špetka himalájské soli
Postup:
- Čočku přeberte a důkladně propláchněte.
- Propláchnutou čočku namočte alespoň na hodinu do vody.
- Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Rajčátka rozkrojte napůl.
- Na trošce vody zpěňte česnek spolu s kořením.
- Po chvilce přidejte rajčátka, slitou čočku a kokosový krém.
- Vše duste pod pokličkou alespoň 35 minut. Obsah hrnce průběžně promíchávejte. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina, 35 minut
TIP: Dhal podávejte s hnědou rýží a lžící kokosového jogurtu.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte i další recepty z čočky podle BezHladovění.