BezHladovění.cz

RECEPT: Čočkovo-kokosový dhal

Čočkový dhal patří mezi nejvýživnější jídla vůbec. Připravit ho jde na nespočet způsobů. My zvolili jednoduchou verzi, kterou zvládne i úplný začátečník. Stydět se ho servírovat ale nemusí i špičkový kuchař.

Dhal ze zelené čočky

Ingredience:

Postup:

  1. Čočku přeberte a důkladně propláchněte.
  2. Propláchnutou čočku namočte alespoň na hodinu do vody.
  3. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  4. Rajčátka rozkrojte napůl.
  5. Na trošce vody zpěňte česnek spolu s kořením.
  6. Po chvilce přidejte rajčátka, slitou čočku a kokosový krém.
  7. Vše duste pod pokličkou alespoň 35 minut. Obsah hrnce průběžně promíchávejte. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.

TIP: Dhal podávejte s hnědou rýží a lžící kokosového jogurtu.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte i další recepty z čočky podle BezHladovění.

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama