Kategorie - Recepty s dýní

Dýně ukrývá množství vitaminů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Jedná se hlavně o betakaroten, vitaminy skupiny B, vlákninu, draslík, vápník a železo.

Díky vysokému obsahu draslíku má dýně pozitivní vliv na svalový aparát. Vitamin A udržuje ve formě náš zrak i kůži a vláknina se stará o zdraví střev. Jelikož je dýně plná antioxidantů, působí jako zpomalovač stárnutí a pomáhá předcházet revmatoidní artritidě a různým civilizačním chorobám. Nízká kalorická hodnota potěší všechny, kteří si hlídají váhu.

V našich obchodech se nejčastěji setkáte s dýní Hokkaidó, máslovou, špagetovou a muškátovou. Hodí se k přípravě slaných i sladkých jídel. Připravte z nich polévku, pyré, rizoto, kompot i omáčku na těstoviny. Výborně chutná dýně upečená v troubě se špetkou zelených bylinek.

RECEPT: Dýňové rizoto z jáhel

S příchodem podzimu je dýně opět v trendu. Připravte si rizoto s dýňovým pyré, prosem a směsí hřejivého koření. Zvláště milovníci krémových jídel náš dnešní recept ocení. Dýňové jáhloto Ingredience: 180 g jáhel 200 g...