BezHladovění.cz

RECEPT: Pečená zelenina s balzamikovo-javorovým přelivem

Jak venku padají stupně, klesá i chuť na studené zeleninové saláty. Ke slovu přicházejí hřejivé polévky a různé varianty pečené zeleniny. Přesně jako je tento báječný podzimní recept.

reklama

Doporučujeme udělat rovnou celý plech pečené zeleniny a pak jen ubírat. Do salátu, na křupavé pečivo, jako přílohu k obědu…možností je nespočet….

Glazovaná zelenina s balzamikovo-javorovým přelivem

Ingredience:

Zelenina

  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • 1 cibule
  • Cca ½ košťálu brokolice
  • + jakákoliv jiná zelenina (růžičková kapusta, pór, batáty, červená řepa, dýně atd.)

Balzamikovo-javorový přeliv

  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Větvička čerstvého rozmarýnu, příp. sušeného
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 5 lžic balzamikového octa

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Mrkev, petržel a cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.
  3. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.
  4. Vše přendáme do velké mísy.
  5. V hrníčku prošleháme olivový olej se solí, pepřem, rozmarýnem, javorovým sirupem, balzamikovým octem.
  6. Přelijeme zálivkou zeleninu a důkladně promícháme, aby se každičký kousek obalil směsí.
  7. Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut.
  9. Sem tam zkontrolujeme a promícháme.

Počet porcí: 2

TIP: Pečená zelenina se skvěle hodí jako příloha k masu. Poslouží i jako hlavní chod. Třeba se salátovými listy, semínky a čerstvým sýrem se promění v báječnou, zdravou večeři.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama