S příchodem podzimu je dýně opět v trendu. Připravte si rizoto s dýňovým pyré, prosem a směsí hřejivého koření. Zvláště milovníci krémových jídel náš dnešní recept ocení.
Dýňové jáhloto
Ingredience:
- 180 g jáhel
- 200 g dýně hokkaido
- 1 žlutá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/4 lžičky chilli vloček
- 1/2 lžičky žluté kari pasty
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 200 ml kokosového krému
- Voda na dolití
- Lžíce lahůdkové droždí
Postup:
- Dýni nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka na páře.
- Uvařenou dýni rozmixujte do konzistence pyré.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Na pánvi na trošce vody zpěňte cibuli i česnek, po chvilce k nim přidejte chilli, kmín, skořici a kari pastu.
- Do směsi přihoďte spařené jáhly, přilijte pyré a vše zalijte kokosovým krémem.
- Obsah pánve vařte pod pokličkou 15 minut do změknutí jáhel. Je-li potřeba, dolévejte vodu po troškách.
- Jáhloto servírujte posypané lahůdkovým droždím.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 45 minut
TIP: Vyzkoušejte také další super recepty z dýně.
Přejeme krásný podzim plný skvělých chutí 🙂
reklama