BezHladovění.cz

RECEPT: Dýňové rizoto z jáhel

S příchodem podzimu je dýně opět v trendu. Připravte si rizoto s dýňovým pyré, prosem a směsí hřejivého koření. Zvláště milovníci krémových jídel náš dnešní recept ocení.

Dýňové jáhloto

Ingredience:

Postup:

  1. Dýni nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka na páře.
  2. Uvařenou dýni rozmixujte do konzistence pyré.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  4. Na pánvi na trošce vody zpěňte cibuli i česnek, po chvilce k nim přidejte chilli, kmín, skořici a kari pastu.
  5. Do směsi přihoďte spařené jáhly, přilijte pyré a vše zalijte kokosovým krémem.
  6. Obsah pánve vařte pod pokličkou 15 minut do změknutí jáhel. Je-li potřeba, dolévejte vodu po troškách.
  7. Jáhloto servírujte posypané lahůdkovým droždím.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 45 minut

TIP: Vyzkoušejte také další super recepty z dýně.

Přejeme krásný podzim plný skvělých chutí 🙂

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama