BezHladovění.cz

RECEPT: Fazolové ragú se zapečenou dýňovo-batátovou kaší

Pečená bramborová kaše je lahůdkou sama o sobě. A co teprve ta z batátů! V kombinaci s pikantním fazolovým ragú, čerstvým koriandrem a jemně nasládlou dýní vytváří dokonalou souhru kontrastů i chutí. Nadýchanou, na povrchu křupavou, jemnou i kořeněnou, vychutnejte si ji víc jak jednou.

reklama

Ragú z černých fazolí zapečené s dýňovo-batátovou kaší

Ingredience:

  • 1 větší batát
  • ½ menší máslové dýně
  • 1 hrnek černých fazolí
  • 1 větší červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 jarní cibulka spolu s natí
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Šťáva z ½ limetky
  • Směs koření (chilli, sladká paprika, cejlonská hořčice, nové koření, zázvor, chipotle)
ragú z černých fazolí zapečené s dýňovo-batátovou kaší

TIP: Chipotle (čti čipotle) je uzená chilli paprička typu jalapeño. Donedávna byla k sehnání jen na mexických trzích. Dnes ji naštěstí běžně koupíte v dobrém supermarketu nebo zdravé výživě. Jídlu dodá mírnou až střední štiplavost zemitého nádechu.

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup:

  1. Fazole namočte nejlépe přes noc, poté uvařte doměkka.
  2. Batát i dýni oloupejte a společně je na páře doměkka uvařte (cca 20 minut).
  3. Mezitím si na nepřilnavé pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka pokrájenou jarní cibulku.
  4. Po chvilce k nim přidejte také fazole a drcená rajčata.
  5. Vše okořeňte, posypte koriandrem, zakápněte limetkovou šťávou a pod pokličkou poduste.
  6. Uvařený batát a dýni společně rozmačkejte (případně vyšlehejte) do kašovité konzistence.
  7. Na dno zapékací misky přendejte hotové ragú a kaší jej rovnoměrně pokryjte.
  8. Misku vložte do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.
  9. Hotový pokrm můžete podávat ihned, báječně však chutná i vlažný.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 12,5 hodiny

TIP: Nemáte-li doma máslovou dýni, použijte Hokkaido či jiný její druh. Vyzkoušejte také další recepty z dýně od pikantní polévky přes jemné rizoto až po sladké podzimní řezy.

Přejeme dobrou chuť!

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama