Pod označením salát se často skrývá na kousky nakrájená zelenina zalitá koupeným majonézovým nebo octovým dresinkem. Co takhle zkusit něco jiného? Se zajímavou kombinací ingrediencí a domácí zálivkou už žádný salát...
Kategorie - Recepty s cibulí
Cibule obsahuje velké množství flavonoidů, polyfenolů, vitaminů a minerálů (vitamin C, vitamin B6, foláty a draslík). Flavonoidy působí antioxidačně, protizánětlivě a snižují riziko rakoviny.
Podle studie, která vyšla v British Journal of Nutrition, flavonoid Quercetin snižuje množství LDL “špatného” cholesterolu u obézních lidí s rizikem cévních onemocnění.
V šedesátých letech minulého století proběhl v Indii výzkum, podle kterého látky obsažené v cibuli snižují riziko vzniku krevních sraženin ihned po konzumaci tučného jídla.
Abyste z cibule dostali do těla co nejvíce účinných látek (hlavně Quercetinu), snažte se ji jíst syrovou, případně ji povařte ve vodě nebo lehce osmažte při nízké teplotě.
Ve vrchních vrstvách najdete nejvíce flavonoidů. Pokud je to možné, z cibule odstraňte jen vrchní “papírovou” slupku a zbytek snězte.