BezHladovění.cz

Rychlé hráškové rizoto s lososem

Italská kuchyně patří k nejoblíbenějším nejen v Česku, ale i v dalších koutech světa. Její nápaditost, pestrost a používaní čerstvých, kvalitních surovin nás zkrátka baví. Zkuste to třeba v lehkém rizotu s lososem.

Zkuste změnu a zařaďte do receptu sladký hrášek. Díky lososu získáte nutričně vyvážený oběd, na kterém si pochutná celá rodina.

Ingredience:

  • 250 g hrášku
  • 1 cibule
  • 1 hrnek rýže Arborio
  • 1,5 dl bílého suchého vína
  • Zeleninový vývar
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 20 g másla
  • 2 filety lososa s kůží
  • 1 větvička bazalky
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Citron
  • Olivový olej
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Zalijte hrášek vroucí vodou a vařte 1 minutu. Sceďte a prolijte studenou vodou.
  2. Hrášek rozmixujte se lžící citronové šťávy, špetkou soli a bazalkou. Pokud byste chtěli v rizotu nějaké kuličky vcelku, dejte si je před mixováním stranou.
  3. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.  Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte na oleji zesklovatět.
  4. Přisypejte rýži a míchejte 1–2 minuty.
  5. Zalijte bílým vínem a za stálého míchání nechte vyvařit. Podlijte naběračkou vývaru a míchejte. Vždy, když se tekutina vyvaří, podlijte.
  6. Když je rizoto na skus, přimíchejte hráškové pyré. Podlijte ještě vývarem a důkladně prohřejte.
  7. Rizoto odstavte z plotny, přidejte parmazán a máslo. Promíchávejte, dokud se nerozpustí.
  8. Lososa pokapejte citronem, osolte, opepřete a na trošce olivového oleje opékejte z obou stran. Podávejte k rizotu.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Jak chutně a zdravě upravit luštěniny? 10 tipů z Instagramu

Přejeme dobrou chuť 🙂


Hráškové rizoto s lososem

Množství: 2 porce

Doba přípravy: 30 minut

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Ing. Martina Lancingerová

Ing. Martina Lancingerová

Miluji přírodu a miluji vaření. A přesně to se snažím otisknout do svých receptů, kde vyzdvihuji úctu k bohatství přírody, lásku k jídlu a ke zdraví. Věřím, že když jdeme ruku v ruce s přirozeností a stavíme jídelníček na "čistých", tedy přirozených potravinách, děláme tím svému tělu obrovskou službu. Recepty, které vařím, jsou jednoduché a většinou rychlé, protože rychlou úpravou nezničíme cenné látky v potravinách a navíc nám zbývá čas i na jiné aktivity.

Share via
Send this to a friend