Italská kuchyně patří k nejoblíbenějším nejen v Česku, ale i v dalších koutech světa. Její nápaditost, pestrost a používaní čerstvých, kvalitních surovin nás zkrátka baví. Zkuste to třeba v lehkém rizotu s lososem.
Zkuste změnu a zařaďte do receptu sladký hrášek. Díky lososu získáte nutričně vyvážený oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Ingredience:
- 250 g hrášku
- 1 cibule
- 1 hrnek rýže Arborio
- 1,5 dl bílého suchého vína
- Zeleninový vývar
- 40 g strouhaného parmazánu
- 20 g másla
- 2 filety lososa s kůží
- 1 větvička bazalky
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Citron
- Olivový olej
Doporučujeme
Postup:
- Zalijte hrášek vroucí vodou a vařte 1 minutu. Sceďte a prolijte studenou vodou.
- Hrášek rozmixujte se lžící citronové šťávy, špetkou soli a bazalkou. Pokud byste chtěli v rizotu nějaké kuličky vcelku, dejte si je před mixováním stranou.
- V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte na oleji zesklovatět.
- Přisypejte rýži a míchejte 1–2 minuty.
- Zalijte bílým vínem a za stálého míchání nechte vyvařit. Podlijte naběračkou vývaru a míchejte. Vždy, když se tekutina vyvaří, podlijte.
- Když je rizoto na skus, přimíchejte hráškové pyré. Podlijte ještě vývarem a důkladně prohřejte.
- Rizoto odstavte z plotny, přidejte parmazán a máslo. Promíchávejte, dokud se nerozpustí.
- Lososa pokapejte citronem, osolte, opepřete a na trošce olivového oleje opékejte z obou stran. Podávejte k rizotu.
Přejeme dobrou chuť 🙂
Množství: 2 porce
Doba přípravy: 30 minut